Kent Haberleri

Bakan Yerlikaya açıkladı: Bayramdan sonra isteyen konteynere geçecek, isteyen kira yardımı alacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram sonrasında Gaziantep'te ve diğer 10 şehirlerde misafir edilen ve çadırda kalan vatandaşlardan isteyenlerin konteynere geçeceğini, isteyenin de kira yardımı alacağını belirtti.  Şehitlikte gerçekleştirilen programda, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından dua okundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya ile Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Gaziantep İslahiye'de bayram ziyaretleri yaptı. Şehitlikte gerçekleştirilen programda, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından dua okundu. Mezarlıklara karanfil bırakan Bakan Yerlikaya, şehit yakınlarıyla bir süre konuştu. 

Ardından Bakan Yerlikaya ile beraberindekiler, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Vali Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Deprem Şehitliği'ne gitti. 

Ardından İslahiye Geçici Yaşam Alanı'nda depremzedelerle buluşan Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 şehrin yüzyılın felaketini yaşadığına dikkat çekti. 

Bakan Yerlikaya açıkladı: Bayramdan sonra isteyen konteynere geçecek, isteyen kira yardımı alacak!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devletin, hükümetin, milletin kenetlendiğinin altını çizen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dünyanın bu süreçte asrın dayanışmasına şahit olduğunu da belirtti. 

Yerlikaya, depremin olduğu andan itibaren hep birlikte yaraları sarmak ve yaşamı normale döndürmek için çalıştıklarını anlatarak, kalıcı konutların inşasının da hızla devam ettiğini aktardı. 

Depremzedelere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını ve bayramlarını kutladığı mesajını getirdiğine de dikkat çeken Bakan Yerlikaya, afetzedelerin kalıcı konutlarını zamanında teslim ederek, oralara evlerine uğurlamak istediklerinin altını çizdi. 

Gaziantep'te şu an tesislerde 746, çadır alanlarında 4 bin 600, konteynerde ise 16 bin hanede 51 bin 800 depremzedenin kaldığını belirten Yerlikaya, şehirde  18 bin 741 kişinin de kira yardımından yararlandığını dile getirdi. 

Bakan Yerlikaya açıkladı: Bayramdan sonra isteyen konteynere geçecek, isteyen kira yardımı alacak!

Bayramdan sonra isteyen konteynere geçecek, isteyen kira yardımı alacak

Bakan Yerlikaya, göreve başladığı ilk günden bu yana kabinedeki arkadaşlarıyla deprem bölgesindeki kentleri ziyaret ettiğini söyledi ve "Bayramın hemen sonrasında hem Gaziantep'te hem diğer 10 ilde tesislerde misafir ettiğimiz ve çadır alanlarında kalan hemşerilerimizden konteynere geçmek isteyenleri oraya, kira yardımı almak isteyen varsa da kira yardımına alacağız" açıklamasında bulundu. 

Kalıcı konuta geçinceye kadar hak sahibi olan vatandaşların, bayram ertesinde iki tür ya kira yardımı alabileceğini belirten Yerlikaya, söz konusu açıklamasında "a da bu şekilde bizim arzuladığımız, klimaları olan, içinde ocakları olan, artık dağıtacağımız ki Temmuz'un sonu itibarıyla bu süreci de Allah'ın izniyle tamamlayacağız. Sıcak yemek dağıtımı için bugüne kadar gösterilen başarı Kızılay ve ilgili STK'larımızın her birine minnettarız, duamız onlarla, teşekkür ediyoruz ama artık sizlere bir kart dağıtacağız o kart aynı kredi kartı hüviyetinde, miktar olarak şimdi söylemiyorum daha sonra belirteceğiz artık bu kartın geçtiği her yerde alışverişlerinizi siz yapacaksınız ve akabinde 5 Şubat ve öncesinde olduğu gibi hanım kardeşlerimiz o özlediği evlerinde yemek pişirmeyi, evlatlarına, ailesine sofra hazırlamanın heyecanını Allah'ın izniyle tekrar yaşayacak" ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya, buna da bayramdan hemen sonra başlanılacağını aktardı. 

Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından şehir merkezinde 15 bin 71, kırsalda 5 bin 107 kalıcı konutun ihalesinin gerçekleştirildiğini dile getirerek, "İnşaatların nasıl gittiğini, gün be gün görüyorsunuz. Orta, ağır, yıkılmış, acil yıkılacak dediğimiz türde 41 bin 296 hane vardı. Daha şimdiden bu kısa süre içinde buradaki 41 binin yarısının neredeyse ihaleleri yapılmış" ifadelerine yer verdi. 

Depremzedeleri bir an önce evlerine buluşturmak noktasında acele ettiklerinin de altını çizen Bakan Yerlikaya, "Daha önce de söyledik, kart verdiğimiz zaman 'ben engelliyim evladım, ben yemek pişiremem, şu an durumum buna müsait değil' diyen bir annemiz varsa o annemize diyoruz ki sen üzülme, başım gözüm üstüne. Biz o ailelerimizi buradaki idare tespit edecek, onlara yine önceki gibi beğendiği, razı olduğu yemek hizmetimizi yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuşarak açıklamasını tamamladı. 

Peugeot Expert serisinde ayın son fırsatı! Ticari araç alacaklar bu fiyatlara göz atın!

Çeşme Belediyesi'nden müjde! 417 adet 'Toplu Konut Projesi geliyor! Başvurular temmuz ayında!

Kademeli emeklilik bekleyenler dikkat! Uzman isim tek tek açıkladı: Sigorta girişi 1999 sonrası olan şimdi baksın!