30 / 04 / 2024

Bakan Bayraktar'dan açıkladı! Yaz saati uygulaması sürecek mi? 

Bakan Bayraktar'dan açıkladı! Yaz saati uygulaması sürecek mi? 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaz saati uygulamasının sene boyunca devam etmesinin daha faydalı olacağını kaydederek, kış saatine geçilmeyeceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklama kapsamıda, yaz saati uygulamasına yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Yaz saati uygulamasının sene boyunca devam edeceğini belirten Bakan Bayraktar, "Türkiye'de İstanbul'da güneş saat 08.20'de ağırıyor, Paris'te 08.34'te, Berlin'de yine 08.30'da güneş ağırıyor. Oralarda hiçbir problem olmuyor da bizde niye problem oluyor anlamıyorum." diye ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, bu konuda yapılmış akademik çalışmalara da dikkat çekerek şunları kaydetti: "20 Kasım 2015 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi ile bir protokol kapsamında yaz saati uygulamasının enerji verimliliğine etkisini araştırmışız. Bu raporda çok dikkat çekici bir ifade var. Yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanması enerji planlaması, iktisadi kazanç, sosyolojik ve psikolojik anlamda daha doğru olacaktır." diye konuştu. 

NÜKLEER SANTRAL HAKKINDA

Bayraktar, nükleer güç santrali kurulumuna yönelik eleştirilere de tek tek cevapladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakanı eleştirilere şu yanıtı verdi: "'Dünya nükleerden vazgeçerken biz nükleer yapıyoruz' dendi. Bu kesinlikle doğru değil arkadaşlar. Birçok gelişmiş ülkenin elektrik ihtiyacının büyük bir kısmı nükleer enerjiden karşılanıyor. Şu anda 17 ülkede 58 tane yeni reaktörün inşası devam ediyor." diye ifadelerde bulundu. 

 Bakan Bayraktar dan açıkladı! Yaz saati uygulaması sürecek mi? 

GABAR PETROLÜ HAKKINDA

Gabar'daki petrol üretimine hakkında da konuşan Sayın Bakan, "Şu an itibari ile günlük olarak yaklaşık 30 bin varil petrol üretim seviyesine yaklaşıldı. Üretimi 2024 sene sonunda 100 bin varile çıkarmak için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam etmekteyiz." dedi.

TÜRKİYE'DE NEDEN SAATLER GERİ ALINMIYOR?

Yaz saati uygulaması ve kış saati neden kaldırıldı, soruları öne çıkan konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda, yaz saati uygulaması Türkiye'de 2016 senesinden bu yana  kalıcı bir hale getirildi. Bir çok ülkede de enerji tasarrufu ve gün ışığından daha fazla yararlanmak gibi nedeni ile  bu uygulamaya geçme kararı alındı.

Saatler ne zaman geri alınacak ?

Yaz saati uygulamasının süresi uzatıldı!


Geri Dön