11 / 05 / 2024

Bakan Bekir Bozdağ'dan son dakika açıklaması! Kirada yüzde 25 artış sınırının süresi uzatılacak!

Bakan Bekir Bozdağ'dan son dakika açıklaması! Kirada yüzde 25 artış sınırının süresi uzatılacak!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada kiralarda yüzde 25 artış sınırının süresinin uzatılacağını söyledi.



KİRAYA ARTIŞ SINIRI UZAYACAK MI?

NTV'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili olarak "Kiraların büyükşehirlerde ciddi manada yükseltildiğini görüyoruz. Bu ahlaki, insani değil. Bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle izin vermeyeceğiz."

Nasıl bir yasal düzenleme yapılacak? ile ilgili soruyu yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Kira artışlardaki sınır düzenlemesi temmuz ayında sona erecek. Bu süre uzatılacak." diyerek, Bir yaptırım getirme durumunun da söz konusu olduğunu söyledi.

Bekir Bozdağ açıklamasında hapis cezası veya adli idari para cezası gibi durumda o zaman insanlar bu kurala uyma konusunda daha özenli davranacaklarını söyledi.

FAHİŞ KİRA ARTIŞINA HAPİS CEZASI GELİYOR

Bakan Bekir Bozdağ, fahiş kira artışı yapanlara hapis cezasının gündemde olduğunu söyleyerek, fahiş kira artışını önlemek için 3 alternatif hazırladıklarını da sözlerine ekledi.

Bakan Bekir Bozdağ dan son dakika açıklaması! Kirada yüzde 25 artış sınırının süresi uzatılacak!

Kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılması sektörü nasıl etkileyecek? 

Seçimlere az bir süre kala Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut kira zammını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemeyi uzatacaklarını söylemişti.

Milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren söz konusu bu düzenlemenin gelecek süreçte gayrimenkul sektöründe dengeleri değiştireceği öngörülüyor. 

Geçtiğimiz yıl anormal enflasyon koşullarında getirilen düzenleme enflasyonda düşüş eğilimi olmasına karşın uzatılıyor. Bunun, 2 yıl üst üste enflasyonun çok altında bir getiri elde eden konut sahiplerinin sektörde önemli etkide bulunabilecek kararlar almasına neden olabileceği ifade ediliyor. 

SSK ve Bağkur emeklilerinin 2023 Temmuz zammı hesaplanıyor! Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?

Milli Emlak'tan 10 bin TL'ye arazi fırsatı! Bu tarihi aman kaçırmayın!

Motorin fiyatları 20 TL'nin altına indi! Akaryakıt fiyatlarında son dakika! BP, Opet, PO 25 Nisan 2023 fiyat listesi!


Geri Dön