11 / 05 / 2024

Bakan Bilgin'den şok açıklama! Asgari ücret ve EYT düzenlemesi... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!

Bakan Bilgin'den şok açıklama! Asgari ücret ve EYT düzenlemesi... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ve EYT ile ilgili dikkat çeken son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Bakan Bilgin'in o açıklamaları...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Salı günü asgari ücret görüşmesinde ortak bir uzlaşma sağlanacağına inanıyorum. Orada esas problem şudur; emekçilerimizi enflasyonun baskısından kurtaracak, nefes almalarını sağlayacak bir ücret seviyesinin belirlenmesi" ifadelerini kullandı ve asgari ücretin işverenlerin ve işletmelerin ödeyebileceği bir ücret seviyesinin olmasına vurgu yaptı.

"Çünkü iş yeri olmazsa, işletme olmazsa, işveren olmazsa işçi olmaz" diye konuşan Bakan Bilgin, bu nedenle işletmeyi ayakta tutacak ama işçilere rahat nefes aldıracak, enflasyonun tahribatından koruyacak bir asgari ücret seviyesinin de belirlenmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Bakan Bilgin den şok açıklama! Asgari ücret ve EYT düzenlemesi... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusuna ilişkin de teknik çalışmaların tamamlanmak üzere olduğuna dikkat çeken Bakan Bilgin, son dakika açıklamasında "Eskiden dijital ortamda kayıtlar tutulmadığı için özellikle özel sektörlerde çalışan sigortalı işçilerde bu çok yaygın. Bunların herhangi bir kaybı olmasın, kayıt dışında kalanların da kaydının alınması, dijital ortama aktarılması konusunda çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor" ifadelerini kullandı ve kıdem tazminatı konusuna da değindi. 

Bugünlerde yurt dışındaki konsolosluklarda yoğun bir çalışma olduğunun da altını çizen Bilgin, "Yurt dışından çalışanların ya da Türkiye'de çalışmış sonra yurt dışına gitmiş olan işçilerimizin talepleri var. Bugünlerde yurt dışındaki konsolosluklarda yoğun bir çalışma var. İnşallah bütün bunları bitireceğiz" şeklinde konuştu. 

Kıdem tazminatının ödenmesi için KGF'den bir kredi verilmesi konusunu da Bakan Nebati ile çözdüklerine dikkat çeken Bilgin, "Süreç başladığı zaman bunlarda herhangi bir sorun olmayacak. Bu meseleleri çözerek Türkiye ilerleyecek" ifadelerini kullandı. 

Bakan Bilgin den şok açıklama! Asgari ücret ve EYT düzenlemesi... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!

Bilgin, "Asgari ücret neden bu kadar Türkiye'nin gündemine geliyor. Çünkü Türkiye enflasyon üstü ortamda yaşıyor" diye konuştu ve bunları onarmanın ve tahribatların meydana getirdiği zararları ortadan kaldırmanın, sosyal politika tedbirleriyle yapılacak işler olduğunu belirtti.  

Emeklilerin Ocak 2023 zammı resmen bir bir hesaplandı! En düşük maaşı görenin gözleri yuvalarından fırladı! Hemen bakın!

Memurlara 2 bin TL kira yardımının kapısı aralandı! Büyükşehirlerde görev yapan memurlar dikkat! 

Tapu ve Kadastro personel alımı için tarih belli oldu! Tam 25 ilde en az 10 bin TL maaş fırsatı! Sakın kaçırmayın!


Geri Dön