28 / 04 / 2024

Asgari ücret ve EYT'de son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin peş peşe açıkladı!

Asgari ücret ve EYT'de son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin peş peşe açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücret ve EYT düzenlemesi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Bakan Bilgin'in milyonlarca kişiyi ilgilendiren o çarpıcı açıklamaları...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK), Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği'nin (AB) ortaklaşa finansmanı ile gerçekleştirdiği "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin (EDU-CARE) bir oteldeki kapanış konferansına katılım gösterdi. 

Projenin iş hayatına katılan kadınların çocuklarının bakımıyla ilgili sorunlarının çözümü ve çocuk bakımında uzmanlaşan kişilerin kayıtlı olarak sistemde olmasına ilişkin olduğuna dikkat çeken Bakan Bilgin, "İstihdam bizim için fevkalade çözülmesi gereken önemli bir mesele. Hala yüzde 10'lar civarında işsizlik oranının olması yeni politikalar üretmemiz gerektiğini ortaya koyuyor. İstihdam probleminin çözümünün temel siyaseti büyümedir, büyümeyi sürdürmek, artırmak, büyüme oranlarımızı devam ettirmek" şeklinde konuştu.

Asgari ücret ve EYT de son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin peş peşe açıkladı!

Büyümeden istihdam yaratmanın mümkün olmadığını, bunun tersini önerenlerin de olduğunun altını çizen Bilgin, Türkiye'de ekonomik büyüme yüzde 5'ten yüzde 7'ye çıktığında istihdam miktarının 700 binden 1 milyona ulaşacağına vurgu yaptı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücret ve EYT düzenlemesi ile ilgilide çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Peki asgari ücret ve EYT düzenlemesinde son durum ne? İşte Bakan Bilgin'in o son dakika açıklamaları...


Geri Dön