30 / 04 / 2024

Bakan Derya yanık açıkladı: Destek ödemeleri bugün başlıyor!

Bakan Derya yanık açıkladı: Destek ödemeleri bugün başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, aralık ayında 4 nakdi sosyal destek programı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaklaşık 106 milyon TL ödeme yapılacağını bildirdi.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, aralık ayında yapılacak nakdi sosyal yardım ödemelerine ilişkin bilgi verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yanık,  Eşi Vefat Eden Kadınlara Nakdi Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yardım, Muhtaç Asker Çocuklarına Yardım ve Yetimlere Yardım olmak üzere 4 farklı kapsamda yapılacak ödemelerin bugün itibariyle başladığını açıkladı.

Bakan Derya yanık açıkladı: Destek ödemeleri bugün başlıyor!

Eşi vefat eden yardıma muhtaç kadınların yanında olmaya devam ettiklerini belirten Yanık, bu kapsamda ihtiyaç sahibi kadınlara toplam 64,3 milyon TL destek sağlanacağını belirtti. Zorunlu askerlik hizmetini yapan ihtiyaç sahibi er ve astsubayların ailelerine ve çocuklarına 2 ayrı sosyal yardım programıyla destek olduklarını belirten Yanık, bunların hesaplarına toplam 25,1 milyon TL yatırılacağını duyurdu.

Bakan Yanık, annesi, babası veya her ikisi birden vefat etmiş 18 yaş altı ihtiyaç sahibi çocuklara da destek sağladıklarını kaydeden Bakan Yanık, bu kapsamda hak sahiplerinin hesaplarına toplam 16,6 milyon TL yatırılacağını kaydetti.

Bakan Derya yanık açıkladı: Destek ödemeleri bugün başlıyor!

Nakdi sosyal yardım ödemelerinin 28 Aralık gününe kadar hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını belirten Bakan Yanık, "Aralık ayında 4 nakdi sosyal destek programı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaklaşık 106 milyon TL ödeme yapacağız. Hak temelli, hesap verilebilir, nesnel kriterlere bağlı ve sürdürülebilir bir sosyal yardım anlayışıyla politikamızı üretmeye ve hizmetlerimize devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri başladı!

İhtiyaç sahipleri müjde! Kış boyunca elektrik ve yakacak desteği verilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön