04 / 05 / 2024

İhtiyaç sahipleri müjde! Kış boyunca elektrik ve yakacak desteği verilecek!

İhtiyaç sahipleri müjde! Kış boyunca elektrik ve yakacak desteği verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından ihtiyaç sahiplerine kış mevsimi boyunca yakacak ve elektrik giderlerine katkıda bulunmak için toplam 2,5 milyar lira yardım verileceği duyuruldu.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı yazılı açıklamada, ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımların düzenli olarak devam ettiğini, özellikle kış aylarında yapılan desteklere özel bir önem verdiklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Akaryakıt yardımı için Türkiye Girişim Kurumu'ndan alınan 1,6 milyar liralık yanıltıcı yakacak odun tahsilatını kendilerine dağıtacaklarını, sınava girecek adaylara ise 40 milyon lira vereceklerini ifade ederdi.

İhtiyaç sahipleri müjde! Kış boyunca elektrik ve yakacak desteği verilecek!

 

Elektrik tüketim desteği 6 milyar liraya ulaştı

Elektrik tüketim desteğinde ise 2019'dan bu yana yapılan yardımın 6 milyar liraya ulaştığını aktaran Yanık, "Kasım dahil önümüzdeki 4 ayda yaklaşık 920 milyon lira elektrik tüketim desteği vereceğiz." bilgisini paylaştı.

Kış boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara desteklerinin süreceğini vurgulayan Bakan Yanık, şunları kaydetti: "Önümüzdeki kış günlerinde yakacak ve elektrik yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 2,5 milyar lira destek vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız, yakacak yardımına e-Devlet üzerinden başvurabilecek. Diğer yandan elektrik tüketim desteğini ise düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ailelerimize halihazırda veriyoruz. Herhangi bir kuruma başvuru yapmalarına gerek yok. Sadece kimlik kartları ve elektrik faturaları ile PTT şubelerine gitmeleri yeterli olacak."

Dar gelirli aileler için mega destek!

Borcu olanlar dikkat! Fatura öderken indirim kolaylığı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön