29 / 04 / 2024

Çiftçilere büyük müjde! Tam 785 milyon Euro hibe desteği verilecek!

Çiftçilere büyük müjde! Tam 785 milyon Euro hibe desteği verilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı çiftçilere tam 785 milyon Euro hibe desteği müjdesi verdi. İşte Bakan İbrahim Yumaklı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...



Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliği ile gerçekleştirilen müzakereler sonucunda, IPARD III Programı'nın finansman kaynağının 555 milyon eurodan 785 milyon euroya yükseltildiğini belirterek, IPARD III Kırsal Kalkınma Programı kapsamında 7 senede 81 şehirde 785 milyon euro hibe desteği kullandırılacağını müjdeledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı hakkında yazılı açıklama yaptı.

TAKVİM İLK DEFA YILLIK AÇIKLANDI

Bakan İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa olarak finanse edilen ve 2011 yılından itibaren Bakanlık olarak uygulamış oldukları IPARD I ve II Kırsal Kalkınma Programları kapsamında, bugüne kadar 25 bin 243 projeye toplamda 44,7 milyar Türk lirası hibe desteği verildiğini belirtti.

Çiftçilere büyük müjde! Tam 785 milyon Euro hibe desteği verilecek!

Bakan Yumaklı açıklamasında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından 2024'te çıkılacak çağrılara ilişkin takvimi ilk defa yıllık açıkladıklarını kaydederek, "Başvuru sahiplerimiz projelerinin ön hazırlıklarını böylelikle rahat bir şekilde yapabilecekler.  Sonrasında da başvuru inceleme süreçleri hızlandırılacak ve daha etkin olabilecektir. 2024'ten itibaren uygulanacak olan IPARD III Programı'yla da 7 sene içinde 785 milyon euro tutarında hibe desteği vereceğiz. Söz konusu bu yeni program döneminin en büyük yeniliği ise bugüne kadar 42 şehrimizde uygulamış olduğumuz IPARD Programı'nın uygulama alanını ülke geneline yaygınlaştıracak olmamız. Böylelikle Türkiye'nin 81 şehrindeki girişimcilerimiz, tarım-gıda ve kırsal kalkınma alanında yapacakları yatırımlar için artık IPARD kaynaklarını kullanabilecekler ve Türkiye'nin her yerindeki yatırımcılarımız ile çiftçilerimiz hibe desteklerimizden yararlanabilecek" diye konuştu.


'2024'TE 248 MİLYON EURO HİBE DESTEĞİ'

Yaptığı açıklamada Avrupa Birliği ile gerçekleştirilen müzakereler sonucunda, IPARD III Programı'nın finansman kaynağının 555 milyon Euro'dan 785 milyon Euro'ya çıkarıldığını kaydeden Bakan Yumaklı, "2024'te yayınlanması planlanan başvuru çağrı ilanları kapsamında desteklenecek olan projelerle tarım-gıda ve kırsal kalkınma alanındaki yatırımlara toplam olarak 248 milyon Euro'luk hibe desteği sağlanması öngörülüyor. IPARD III Programı'nın yalnızca 2024'te çıkılacak çağrı dönemlerinde kırsal alanlarımızda toplam 450 milyon euro tutarında yatırım gerçekleştirilmesini ve Türkiye ekonomisine 20 bin yeni istihdam alanı kazandırılmasını hedefliyoruz" dedi.

 

Konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösteriyor!

Krediye ulaşamayan konut alıcıları eski evlere yöneldi!

Altın alım satımında yeni dönem başlıyor! Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın! O gram altınlar sahte!


Geri Dön