03 / 05 / 2024

Bakan Kirişçi'den flaş et ve süt fiyatları açıklaması! Gerekeni yaparız

Bakan Kirişçi'den flaş et ve süt fiyatları açıklaması! Gerekeni yaparız

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, süt ve et fiyatlarına ait açıklama yaptı. Kirişçi, 'Ne etimizde ne sütümüzde eksiğimiz yok, lüzum olursa de gerekli tedbirler alınır.' açıklamasını yaptı.



Yağışların düzensizliğine vurgu yapan Kirişci, şunları kaydetti;

Antalya Kumluca’da 90 günde yağması lazım gelen yağış 1 günde yağdı. İstanbul’da barajların doluluk seviyesi yüzde 33,3. Hiç su gelmemesi durumunda İstanbul’un 3,5 aylık ihtiyacını  karşılayacak su rezervi var. Barajlara su gelmemesi halinde Ankaralıların tüm içme suyu ihtiyacını 6 aydan daha çok karşılayacak kapasitesi var. İzmirde ise barajların su kapasitesi gereksinimi 7 aydan fazla karşılayabilir.

"6 MİLYON HAYVANIN KISIRLAŞTIRILMASI PLANLANIYOR"

Kimsesiz sokak hayvanları ile alakalı ciddi bir yol kat ettik, paydaşlarımızın da katkılarını alıp son halini vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bunu arz edeceğiz. 6 milyon hayvanın kısırlaştırılması planlanıyor. Kısırlaştırıldıktan sonra hayvan geldiği yere geri götürülecek mi götürülmeyecek mi bunun gibi detaylar üzerinde çalışılıyor.  O çalışmalara son hali en kısa sürede verilecek. Evcil hayvanların mikroçiple kayıt altına girmesi için son gün 31 Aralık'tı. 1 milyon 493 bin 541 hayvan sisteme kaydedildi. 500 bin civarında kişi de erteleyerek sonraya yapmak için beyanda bulundu.

Bakan Kirişçi den flaş et ve süt fiyatları açıklaması! Gerekeni yaparız

TAHIL KORİDORU

Dün itibarıyla 17 milyon ton tahıl koridordan geçti. Ukrayna Rusya Savaşı sulhla bitmezse önümüzdeki senelerde dünyayı daha büyük bir tehlike bekliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön