27 / 04 / 2024

Son Dakika: Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et fiyatları hakkında şok açıklama! Ete zam mı geliyor?

Son Dakika: Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et fiyatları hakkında şok açıklama! Ete zam mı geliyor?

Et ve Süt Kurumu'ndan (ESK) kırmızı et piyasalarındaki manipülatif fiyat artışları hakkında dikkat çeken açıklama geldi. İşte ESK tarafından yapılan açıklama...



Et ve Süt Kurumu'ndan (ESK) son dakika kırmızı et fiyatlarına ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi. ESK, piyasadaki manipülatif yüksek fiyatların önünü kesmek için piyasa ihtiyacı nispetinde ithalat yapıldığı bilgisini aktarırken, hayvan alım satımlarında da kamu zararının söz konusu olmadığını kaydetti.

ESK'nın internet sitesinden yapılan son dakika açıklamada, kırmızı et piyasalarında manipülatif fiyat yükselişlerinin önünü kesmek amacıyla dengeli bir şekilde piyasa ihtiyacı nispetinde ithalat yapıldığı ifade edildi.

ESK tarafından yapılan açıklamada, "Kurumumuzun şeffaf bir şekilde sürdürdüğü piyasa regülasyon faaliyetlerine yönelik İstanbul Milletvekili Özgür Karabat tarafından ortaya atılan asılsız ve gerçek dışı iddialar üzerine bu açıklamanın yapılma ihtiyacı hasıl olmuştur" denildi.

Açıklamanın devamında ESK, kırmızı et piyasalarında manipülatif fiyat artışlarını önlemek için dengeli bir şekilde piyasa ihtiyacı nispetinde ithalat yapıldığını bildirdi. ESK olarak çiftçi maliyetleri kapsamında belirlenen fiyat politikası ile hem üretici hem de tüketicinin korunmasına hassasiyet gösterildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Kurumumuzun tüm yurt dışı alımları hiç bir aracı kullanmadan, AB'de kurumsal kesimhanelerden teklifler alınarak, mevzuatlara uygun bir şekilde, fırsat ve rekabet eşitliği doğrultusunda ihale usulü ile gerçekleştirilmektedir" denildi.

Son Dakika: Et ve Süt Kurumu ndan kırmızı et fiyatları hakkında şok açıklama! Ete zam mı geliyor?

ESK:'KAMU ZARARI SÖZ KONUSU DEĞİL'

Canlı hayvan alımlarında da üretici ya da birlik ve kooperatiflerden gelen en avantajlı tekliflerin değerlendirildiğine vurgu yapılarak, "Piyasaya satışı yapılan karkas etler ve canlı kesimlik hayvanlar ile ilgili ise müracaatların esas ve usulleri internet sitemizde yayınlanmakta ve gelen başvuruların tamamı oluşturulan komisyon tarafından değerlendirmeye alındığı belirtildi. ESK, satışa çıkarılan canlı hayvan veya karkas etler, başvuru yapan firmalara eşit miktarda ve peşin ödeme ile satıldığına dikkat çekerek, "Yapılan hassas değerlendirmeler ve yürütülen sağlıklı süreç neticesinde herhangi bir kamu zararı söz konusu değildir" denildi.

ETE ZAM MI GELİYOR?

Kırmızı et fiyatları serbest piyasada yükselmeye devam ediyor. Et fiyatları aldı başını gitti. Kırmızı et fiyatlarına 1 yılda neredeyse yüzde 100 zam geldi.

Vatandaş zamlarla uğraşırken kırmızı et fiyatları da artmaya devam etti. Son zamlarla beraber pirzolanın kilosu 545 lira, kuzu kuşbaşı 455 TL, dana 400 TL oldu. Kıymanın kilosu ise 380 TL'den satılıyor. Fiyatlar ilden ile ve satış yapılan kuruma göre farklılık gösteriyor.

Arnavutköy Belediyesi 5 iş yeri kiralayacak! İhalesi 1 Kasım'da!

Tohumculuk sektörü AR-GE faaliyetlerini giderek artıracak

4A, 4B, 4C emeklileri geri sayıma başladı! Cumhuriyet Bayramı 5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön