28 / 04 / 2024

Et ve Süt Kurumu'ndan mükemmel hamle! Kırmızı et fiyatlarına indirim mi geliyor?

Et ve Süt Kurumu'ndan mükemmel hamle! Kırmızı et fiyatlarına indirim mi geliyor?

Yılbaşından itibaren zamların en çok uygulandığı ürünler arasında kırmızı et vardı. Enflasyonunda etkisiyle bir türlü düşmek bilmeyen kırmızı et fiyatları için müjdeli haber Et ve Süt Kurumu'ndan geldi. Alınan karar ile 150 TL indirim bekleniyor. İşte tüm ayrıntılar.



KIRMIZI ET FİYATLARINDA DEV İNDİRİM

Et ücretlerinde meydana gelen ücret yükselişi ile beraber vatandaşlar isyan ediyor. Son senelerde yükselen enflasyon neticesinde alım gücü büyük seviyede gerileyen vatandaş kırmızı et almak için para ayıramaz duruma geldi.

2022 senesinin en çok zam alan ürünlerinden birisi olan kırmızı et birçok ailenin sofrasına konmaz hale geldi. Alt gelirin sofrasına koymaya gücünün yetmediği kırmızı eti orta sınıfın bile zor bir halde tükettiği dikkat çekiyor.

Kırmızı ete dair gelişmelerin meydana geldiği son günlerde müjdeli haber geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığı ile yeni bir karara imza atıldı. Kırmızı et ücretlerinin düşürülmesi için yapılan hamle ile beraber ESK aracılığı ile alınan karara dair ayrıntılar paylaşıldı.

Et ve Süt Kurumu ndan mükemmel hamle! Kırmızı et fiyatlarına indirim mi geliyor?

RAMAZAN SONRASINDA KIRMIZI ET HAMLESİ

Kırmızı et ücretlerinde meydana gelen zamlı süreç ardından uygun ücretli kırmızı et satışı için çalışmalar başladı. Kırmızı et erişiminde kolaylık sağlayan ESK, Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde indirimli ücretten et satışını ilan etti.

Her kesimden tüketiciye hitap eden ücretler ile beraber vatandaşlar akın ediyor. Ramazan ayı ile beraber gelen et fiyat sabitleme kararı ardından yeni hamlesiyle dikkatleri çekti.

Et ve Süt Kurumu'ndan mükemmel hamle! Kırmızı et fiyatlarına indirim mi geliyor?


Geri Dön