28 / 04 / 2024

Son dakika.. Et ve Süt Kurumu'ndan müjde! Ucuza kırmızı et satışı yapılacak

Son dakika.. Et ve Süt Kurumu'ndan müjde! Ucuza kırmızı et satışı yapılacak

Kırmızı etteki fahiş yükseliş, zaten geçim darlığı çeken vatandaş için lüks halini alırken, Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokole binaen, artık kasaplara uygun ücretli kırmızı et satışı yapılacak.



Kırmızı et ücretlerindeki fahiş yükseliş ve vatandaşın tepkisi gündemden düşmezken, Hükümet tarafının konuyla alakalı sessizliği Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin "Et ücretleri düşüyor, ileri gidiş mevzu bahis değil" açıklamasıyla bitti. Satın almanın iyiden iyiye lüks haline geldiği kırmızı etle alakalı meydana son gelişmeye göre ise, Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Türkiye Kasaplar Federasyonu içinde imzalanan protokolle, kasaplara uygun ücretli kırmızı et satılacak.

 Son dakika.. Et ve Süt Kurumu ndan müjde! Ucuza kırmızı et satışı yapılacak

ESK'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, kurumun, tüketiciyi muhafaza etmeye yönelik tedbirler bağlamında kasap esnafına da kırmızı et tedarik edeceği bilgisi verildi.

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan ile Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı'nın imzaladıkları protokol bağlamında, federasyona abone kasap esnafına et tedarik edilecek, daha çok tüketiciye uygun ücretten kırmızı et satışı sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayhan, kırmızı et ücretlerindeki çıkışını durdurmak ve arz açığından kaynaklı spekülatif hareketlere mani olmak için çalıştıklarını söyleyerek, "Kırmızı et ücretini dengelemek için tedbirler almayı sürdüreceğiz" açıklamasını yaptı.

Son dakika.. Et ve Süt Kurumu'ndan müjde! Ucuza kırmızı et satışı yapılacak


Geri Dön