Et fiyatlarına indirim mi geliyor? Uzmanlardan çarpıcı yorumlar geldi
Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü olan Mustafa Kayhan, Ankara'daki marketlere gereksinim duydukları miktarda karkas et temin edeceklerini ifade etti. İşte detaylar...
"Karkas", bir hayvanın etinin kasları, kemikleri ve diğer dokularıdır. Hayvan kesildikten sonra, bu karkas parçalara ayrılır ve et, kemik, deri, iç organlar vb. gibi çeşitli parçalar elde edilir. Et üreticileri, bu karkasın farklı parçalarını müşterilerine sunmak için genellikle bu parçaları farklı şekillerde keserler. Karkas eti, genellikle büyükbaş hayvanlar (örneğin sığır, öküz) veya küçükbaş hayvanlar (örneğin koyun, keçi) için kullanılır.
KIYMANIN KİLOSU 190 TL'DEN, KUŞBAŞININ KİLOGRAMI İSE 210 TL'DEN SATILIYOR
Eye yapılan müdahalenin etkin olması için perakende grubunun arz skalasının büyümesi gerektiğini söyleyen Kayhan, İstanbul PERDER ile indirimli kıyma ve kuşbaşı satışı için sözleşme imzaladıklarını hatırlattı. İstanbul'da PERDER içeriğince satış noktalarında kıymanın kilogramının 190 ve kuşbaşının kilogramının 210 TL'den satışa çıktığını söyledi.
Ankara PERDER ile imzalanan karkas et elde etme protokolüne de değinen Kayhan, bu hafta itibari ile Ankara PERDER'de icraat gösteren marketlere gereksinim duydukları kadar karkas et temin edeceklerini söyledi. Büyük kentlere Anadolu'dan et sevkiyatı yapıldığını söyleyen Kayhan, Anadolu alımını zayıflattıklarında yerinde ücretlerin kontrolünün daha basit sağlanacağını ifade etti.
Kayhan, ücrette denge oluşuncaya kadar önlemlerin devam edeceğini ifade ederek, kampanyaya müdahil olmak isteyen şehirlerde de hizmet vereceklerini belirtti. İmalatçıların gelir kaybına yol açmadan ücret dengeleyici önlemlerin uygulanacağını da vurguladı.
Et fiyatlarına indirim mi geliyor? Uzmanlardan çarpıcı yorumlar geldi