11 / 05 / 2024

Et ve Süt Kurumu'ndan mükemmel hamle! Kırmızı et fiyatlarına indirim mi geliyor?

Et ve Süt Kurumu'ndan mükemmel hamle! Kırmızı et fiyatlarına indirim mi geliyor?

Yılbaşından itibaren zamların en çok uygulandığı ürünler arasında kırmızı et vardı. Enflasyonunda etkisiyle bir türlü düşmek bilmeyen kırmızı et fiyatları için müjdeli haber Et ve Süt Kurumu'ndan geldi. Alınan karar ile 150 TL indirim bekleniyor. İşte tüm ayrıntılar.



ESK'DAN KIRMIZI ET KARARI

Kırmızı et yemeye gücü yetmeyen vatandaşlar için yeni bir karar ile  beraber et ücretlerinde indirime gidildi. Fahiş ücretlere satılan kırmızı et tüketicilerin tepkisine ebep oldu. Kilosu 350 TL'ye kadar çıkan kırmızı etin ücretlerine dair yeni kararlar alan ESK yeni ücretleri ilan etti.

Et ve Süt Kurumu ndan mükemmel hamle! Kırmızı et fiyatlarına indirim mi geliyor?

ESK aracılığı ile alınan karar doğrultusunda kesimhanelerden ya da kombinadan et alabilecek olan kasaplarda ücretlerin düşeceğini ilan etti. Alınan kararda 16 bin hayvanın karkas satışının yapılması üzerine ücretlerde düşüş yaşanacağı açıklandı.

Bu karar ardından ise kıymanın kilosu 200 TL ile 210 TL'ye gerileme kaydederken kuşbaşı etin kilosu ise 220 TL ile 230 TL'ye gerileme yaşaması bekleniyor. Et ücretlerindeki hamle ile beraber 150 TL'ye varan indirim oluşması gündemde yer alıyor.


Geri Dön