28 / 04 / 2024

Bakan Koca açıkladı! Sancaktepe’de Türkiye’nin en büyük sağlık kompleksi "Sancaktepe Şehir Hastanesi" yapılıyor

Bakan Koca açıkladı! Sancaktepe’de Türkiye’nin en büyük sağlık kompleksi

Türkiye'nin en büyük kapasitesi olan şehir hastanesinin Sancaktepe'de yapıldığını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Devreye girdiğinde en az 20 bin çalışanın burada hizmet verdiği bir kompleks olacağını açıkladı.



Sancaktepe Şehir Hastanesi tamamlandığı zaman bağımlılıkla mücadele kapsamında rehabilitasyon merkezi olan Bahar Merkezi ve SMA gibi nadir hastalıklar için gen ve hücre terapi hastanesi de kişiye özel hem üretim hem de uygulamanın yapılacağı bir hastane hizmete gireceğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirdiği ziyaretlerinden sonra yapımı süren Sancaktepe'deki şehir hastanesinde incelemeler yaptı. Bakan Koca, yaptığı açıklamada, şu an faaliyetlerine devam eden 24 şehir hastanesinin bulunduğunu, 14 şehir hastanesinin de yapımının sürdüğünü belirterek, Muğla, Malatya ve Van'da da yapılacak hastanelerle birlikte bütün büyük şehirlerde şehir hastanesinin olacağını kaydetti.

İstanbul için düşünülen ilave 3 şehir hastanesinin daha bulunduğunu belirten Koca, Türkiye'nin en büyük kapasiteli şehir hastanesinin inşaatı süren Sancaktepe Şehir Hastanesi kompleksi olduğunu ifade etti.

Bakan Koca açıkladı! Sancaktepe’de Türkiye’nin en büyük sağlık kompleksi "Sancaktepe Şehir Hastanesi" yapılıyor

Ayrıca, Bakan Koca, 4 bin 100 yatak kapasitesi olan hastanenin, bitişiğinde ise 1008 yataklı Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin de entegre edilmesi ile beraber toplamda 5 bin 108 yataklı sağlık kampüsüne dönüşeceğini de dile getirdi. 

Öte yandan Bakan Koca, ihalesi yapılan hastanenin kapalı alanının bir milyon metrekare olduğunu ve genel hastane, kadın doğum, çocuk, ortopedi, KVC, fizik tedavi, YGAP ve psikiyatri olmak üzere 6 hastaneden oluşan sağlık kampüsü olacağını söyledi.

Sayın Koca, bu kampüs içinde  ayrıca Bağımlı Hastalar için Rehabilitasyon Merkezinin (BAHAR) de olacağını da ifade etti. Koca; "Burada AMATEM, ÇEMATEM lojmanları ile beraber  bir BAHAR Merkezi olacak. Bir-iki katlı yer yer olan villaların hızla yapımı da devam ediyor. Önümüzdeki altı ay içinde BAHAR Projesi'ni hızla faaliyete geçmesini amaçlıyoruz. "Bu projenin de 30 büyük şehirde yapılmasının planlandığını söyleyen Koca, bu merkezlerden yatırıma alınan 10 projeden ihalesi ilk yapılanın Sancaktepe'deki kampüs olduğunu da ifadelerinden dile getirmiş oldu.

Bakan Uraloğlu açıkladı! "Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" yarın hizmete girecek!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesi yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan afet bölgesi açıklaması: Deprem illerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz

2 bin 60 yatak kapasiteli  İzmir  Bayraklı Şehir Hastanesi açıldı!


Geri Dön