19 / 05 / 2024

Bakan Kurum yeni konut projesini duyurdu! Kurum detayları açıkladı!

Bakan Kurum yeni konut projesini duyurdu! Kurum detayları açıkladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, orta konut kampanyasına dair detayları açıkladı. İşte detaylar!



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, düzenlenen konferansta konutlara dair bazı açıklamalarda bulundu. Dünyada sosyal devlet anlayışının rafa kalktığına, ülkelerin ekonomilerinin anca çevirmek ile uğraştığına vurgu yapan Bakan Kurum, artan enflasyon ile mücadele edildiğinin altını çizdi. Türkiye'de 44 müteaahhidin dünyanın pek çok yerinde önemli projelere imza attığının haberini kamuoyuna verdi. Bununa beraber orta gelirli olanlar için konut kampanyası başlatıldığını açıkladı.

ORTA GELİR GRUBUNA DAİR KONUT KAMPANYASI DETAYLARI!

Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Kurum orta gelire dair konut kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen orta ve orta üste yönelik proje olduğu açıklandı. Proje içeriğinde tüketicilerin ev alırken kullanacakları konut kredilerine ilişkin uzun zamandır çalışma yapıldığının altı çizildi.

Bu konu hakkında sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, orta gelire yönelik Hazine ve Maliye bakanlığı ile ortak gerçekleşen konut çalışmaların sonuna gelindiği ifadelerini kullandı.

2023 TOKİ TAKSİT TUTARLARI NE KADAR OLACAK?

2022 TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 81 ilde konutun temelleri atılıyor. TOKİ’ye başvuru yapan kişiler, asgari ücrete gelen yeni zamdan sonra TOKİ taksit tutarlarının ne kadar olacağını araştırıyor. Şu ana kadar bu konuya dair resmi bir açıklama yapıldı.

ANKARA TOKİ KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük, kapsamlı sosyal konut projesinde 4. etap kuralarının tamamlandığını dile getirdiği paylaşımında “’İlk Evim, İlk İş Yerim’ projemizde ilk 4 etapta 45 ilimizde 93 bin 392 evimizin hak sahibi ortaya çıktı. Sıra Başkentimize geliyor,  Ankara  kuralarımızı 2 ile 12 Ocak arasında 18 bin 450 yuvamız için kura çekeceğiz” şeklinde konuştu.

Araba alacaklar elini çabuk tutsun! Bakandan açıklama geldi! 7 gün içinde araba almayan başını taşlara vurur!

Emekliye yılbaşı ikramiyesi yolda mı? Milyonların gözü kulağı burada! İşte Bakan Bilgin’den açıklama geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön