18 / 08 / 2024

Bakan Kurum'dan deprem konutu müjdesi! Eylül'de 24 bin konut daha teslim edilecek!

Bakan Kurum'dan deprem konutu müjdesi! Eylül'de 24 bin konut daha teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde eylül ayında 24 bin konutun daha teslim edileceğini açıkladı. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan deprem konutu müjdesi geldi. Kurum, eylül ayında 24 bin konutun daha teslim edileceğini açıkladı. 

BAKAN KURUM'DAN DEPREM KONUTU MÜJDESİ

Bakan Kurum, 2 Temmuz'dan bu yana 45 günde 21 bin yeni konutun ihalesini yaptıklarını ve çalışmalarını başlattıklarını belirtti. Kurum, Eylül ayında 24 bin konutun daha teslim edip teslim edileceğinin müjdesini vererek ''100 bine ulaştıracağız." dedi. 

Bakan Kurum dan deprem konutu müjdesi! Eylül de 24 bin konut daha teslim edilecek!

MALATYA'DA YENİ DÖNEMİN ADIMLARI ATILACAK

Kurum, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Malatya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda partililerin isteği üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradı.

Telefonda partililere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: Dün Belediye Başkanı Sami Bey ziyaretimdeydi. Kendisiyle Malatya'yı konuştuk ve Malatya ile ilgili ne gibi adımlar atacağız, bunların görüşmesini yaptık. Çok kısa bir zamanda da inşallah Malatya'yı ziyaret ederek Malatya'da yeni dönemin adımlarını inşallah sizlerle beraber atacağız.

Benim tabii sizlerden beklentilerim var. Artık yeni dönemde kongrelerle birlikte güçlü bir hazırlığı inşallah gerçekleştireceğiz. Bunun için de sizlere olan inancım tamdır, sizlere olan güvenim tamdır ve Malatya'ya olan güvenim tamdır." dedi. 

Bakan Kurum dan deprem konutu müjdesi! Eylül de 24 bin konut daha teslim edilecek!

YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK 

Bakan Kurum, 17 Ağustos'un 25. yılında 11 ilin tamamına yayılan tam 25 bin 1 konut ve iş yerinin daha temellerini attıklarını dile getirerek, "Yıl sonuna kadar toplamda en az 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz ve inşallah 2025 yılı sonunda depremzede kardeşlerimizin yeni yuvalarına, dükkanlarına kavuştuğu, güvenli hayatların başladığı günleri yaşamaya başlayacağız." dedi. 

Malatya'da 7 bin 881 depremzede aileyi yeni evlerine kavuşturduklarını söyleyen Bakan Kurum, 79 bin 133 konutun yapımına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Kurum, Malatya'da çarşı projesi gibi çalışmaların hızla sürdüğünü anlatarak, kent merkezini genişletip güzelleştireceklerinin altını çizdi. 

Bakan Kurum, ilçelerde, rezerv alanlarda vatandaşların istemediği hiçbir adımı atmayacaklarını aktardı. 

6 Şubat'tan bu yana daima bölgede olduklarını anlatan Kurum, "Bundan sonra da hep burada olacağız. Kardeşlerimizin elini bir an olsun bırakmayacağız ve inşallah 2025 yılı bittiğinde depremin tüm izlerini hep birlikte sileceğiz."  ifadelerini kullandı.

Murat Kurum: İstanbul'daki 600 bin konutta depremin ilk dakikalarında yıkılma riski var! 

Yarısı Bizden Kampanyası 15 soruda tüm detaylarıyla! Evini kentsel dönüşüme vermek isteyenler dikkat!

Bağcılar'da 1.076 konutun kentsel dönüşüm süreci başladı!

Geri Dön