06 / 05 / 2024

Bakan Muş'tan KDV indirimi mesajı! Ağır yaptırımlar geliyor

Bakan Muş'tan KDV indirimi mesajı! Ağır yaptırımlar geliyor

Mart ayına ilişkin dış ticaret rakamlarını açıklayan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatta geçtiğimiz yıl yakalanan ivmenin bu yıl da devam ettiğini vurgulayarak, mart ayında ihracatın yıllık yüzde 19,8 artışla 22,7 milyar dolara ulaştığını duyurdu.



İhracatta 2021’de yakalanan ivmeyi 2022’de de devam ettiğine dikkati çeken Bakan Muş, mart ayında ihracatın, geçen yılın aynı ayına nazaran yüzde 19.8 yükselerek, 22.7 milyar Türk lirasın ulaştığını söyledi.

Bu rakamın son dönemlerin en yüksek mart ayı ihracat rakamı olduğu bilgisini paylaşan Bakan Bilgin, ocak ve şubat aylarında da en yüksek rakamların açıklandığını anımsattı.

 Bakan Muş tan KDV indirimi mesajı! Ağır yaptırımlar geliyor

Milliyet’teki habere göre; mart ayında ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 73.4 olduğunu hatırlatan Bakan Muş, bu oranın enerji dışında bakıldığında 4.3 puan artışla yüzde 95’e yükseldiğini vurgulayarak, yıllık olarak güçlü bir ihracat performansının ortaya konulduğunu söyledi.

KDV indirimi başladı, market raflarındaki etiketler değişti! İşte ŞOK, MİGROS, Carrefoursa 1 Nisan 2022 fiyat listesi!

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Vedat Arslan: KDV indirimi doğru olsa da tekrar değerlendirilmeli!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön