Ekonomi

Bakan Nebati açıkladı! 2023'ün ilk çeyreğinde hayata geçiyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Zorunlu Deprem Sigortası'nın (DASK) kapsamının genişletilerek 2023'ün ilk çeyreğinde "Zorunlu Afet Sigortası"na dönüştürüleceğini açıkladı.Sigortanın önemli bir tasarruf aracı olduğunu ve çeşitli risklere karşı sigorta sağladığını kaydeden Nebati, "Sigortacılık sektörümüz, Türkiye ekonomisine yaklaşık 230 trilyon lira tutarında, yani GSYH'nin 32 katı değerinde teminat sunmuştur

DASK Olağanüstü Yönetim Merkezi Açılış Töreni`nde açılış töreninde konuşan Bakan Nebati, sigortacılık sektörünün finansal piyasaları besleyen ve stratejik önem taşıyan bir konumda olduğunu söyledi.

Sigortanın önemli bir tasarruf aracı olduğunu ve çeşitli risklere karşı sigorta sağladığını kaydeden Nebati, "Sigortacılık sektörümüz, Türkiye ekonomisine yaklaşık 230 trilyon lira tutarında, yani GSYH'nin 32 katı değerinde teminat sunmuştur. Ağustos ayı itibarıyla üretilen prim tutarıysa 126 milyar liraya ulaşmış olup, bu rakamın yıl sonunda 200 milyar lira olacağını öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

Nebati, toplam 70 sigorta şirketinin doğrudan ve dolaylı olarak işlettiği sektörün 200 bin kişiye istihdam sağladığını aktardı.

Sektörün gelişimini desteklemek için cesur ve kararlı adımlar atmaktan çekinmeyeceğini söyleyen Nebati, Bakanlık olarak sigortacılık ve emeklilik sektörünün etkin şekilde çalışabilmesi için attıkları adımları da anlattı.

Nebati, 2022 yılı Kasım ayı itibarıyla 18 yaş altı vatandaşların bireysel emeklilik sistemine dahil olmasına olanak sağlayan düzenleme sayesinde 500 binden fazla çocuğun sisteme dahil edileceğini ve yaklaşık 2,3 milyar lira kaynak sağlandığını söyledi.

YENİ ÜRÜN 2023'ÜN İLK ÇEYREĞİNDE HAYATA GEÇİRİLECEK!

14.5 milyonu aşkın katılımcısı bulunan bireysel emeklilik sistemlerinde biriken sermaye miktarının 385 milyar liraya ulaştığını anlatan Nebati, DASK'ın kurulduğu 22 yılda zorunlu deprem sigortası poliçe sayısının 100 bin liraya ulaştığını söyledi.

Özel Kontrol Merkezi'nin kurulmasının DASK'ı afete hazırlık anlamında temsil etmede önemli bir adım olduğunu anlatan Necati, şu ifadeleri kullandı:

"Mevcut Zorunlu Deprem Sigortası ürününün kapsamının genişletilerek Zorunlu Afet Sigortası'na dönüştürülmesi yönündeki çalışmalar halen devam ediyor. Böylece, vatandaşlarımızı ve işletmelerimizi sadece deprem değil, tüm doğal afetlere karşı güvence altına alacak yepyeni bir ürünü de inşallah Cumhuriyet'imizin 100. yılının ilk çeyreğinde yine beraberce hayata geçireceğiz."

1 GÜNDE 96 BİN HASAR DOSYASI İŞLENEBİLECEK!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu ile Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren`in de birer konuşma yaptığı törende, Bakan Nebati ve beraberindekiler kurdele keserek Merkezin açılışını yaptılar.

DASK Olağanüstü Yönetim Merkezi, afetlere hazırlık çalışmaları bakımından önem taşıyor.

Yenilenen teknoloji altyapısı, bilgi sisteminin bir felaket durumunda sınırsız eşzamanlı raporlamayı desteklemesini ve 24 saatte 96.000 hasarlı dosyayı işlemesini sağlayacak. Bu, vatandaşların hasar raporu vermesini kolaylaştırıyor.

Dolar rüzgara kapılacak! Selçuk Geçer'den flaş açıklama geldi! Dolar yatırımcıları hemen baksın, sonra pişman olmasın!
1 gram bile altınınız varsa hemen bakın! İslam Memiş, gram altın için çok net konuştu!
Gözler Perşembe gününde! Merkez Bankası'nın kararı ne olacak ve piyasayı nasıl etkileyecek?