05 / 05 / 2024

Bakan Nebati açıkladı! 7 gün 24 saat hizmet sunacak 'bilişim köyleri' geliyor!

Bakan Nebati açıkladı! 7 gün 24 saat hizmet sunacak 'bilişim köyleri' geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bilişim Kenti Mersin Projesi kapsamında gençlerin eğitim alarak çalışabileceği ve 7 gün 24 saat hizmet sağlayacak "bilişim köyleri" kuracaklarını belirtti.



BİLİŞİM KÖYLERİ PROJESİ!

Bakan Nebati, yeni dönemde, bilişim kapsamında Mersin ilinde gençlerin önünü daha fazla açacaklarını, böylece hem nitelikli istihdam imkanlarının yükseleceğini hem de teknoloji yoğun üretimle Mersin'i zirvelere taşıyacaklarını aktardı.

Yeni dönemde Mersin ilinin geleneksel sektörleri olan lojistik, tarım ve turizmin yanına teknoloji sektörünü de güçlü bir biçimde ekleyeceğine işaret eden Nebati, "Bilişim Kenti Mersin Projemiz kapsamında gençlerin bilişim alanında eğitim alarak çalışabileceği ve yıl boyunca 7 gün 24 saat hizmet sunacak 'bilişim köyleri' kuracaklarını açıkladı.

Atıl durumdaki bazı mevcut tesisleri dönüştürerek adeta birer bilişim üssü haline getireceklerine vurgu yapan Nebati, 7 gün 24 saat açık tutacağımız bilişim köylerinde istihdam garantili bilişim eğitim programları düzenleyeceklerini duyurdu. 

İstihdam garantili olan bu eğitimlerle isteyen tüm Mersinli gençlerin bilişim sektörüne kazandıracaklarını söyleyen Nebati, "Yeni bilişim girişimlerinin kullanabileceği paylaşımlı ofis altyapısıyla sürdürülebilir, yeni nesil bir teknopark inşa edeceğiz. Mevcut teknoparkı iyileştirecek ve altyapısını güçlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Mersin Teknokent'te açılacak ofislerle sinerji oluşturacak projelerin gelişmesine aracı olacaklarını ayrıca Mersin Teknoparkı'nın bölgenin en güçlü üretim merkezi olmasını sağlayarak, Mersin'in ekonomi ve ticaretine önemli bir katkı sağlayacaklarının müjdesini verdi.

Evde bakım desteği alan engelli ve yaşlı yakınlarına resmen sigorta müjdesi geldi! AK Partili o isim tek tek açıkladı! 

Altının efendisi İslam Memiş'ten sürpriz altın açıklaması geldi! Bunu yaparsanız kaybedersiniz, başınız ağrır!


Geri Dön