02 / 05 / 2024

Bakan Nebati müjdeyi verdi! Memur maaş zammı emeklilere de yansıyacak!

Bakan Nebati müjdeyi verdi! Memur maaş zammı emeklilere de yansıyacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memur maaşına yapılacak zammın emekli maaşlarına da yansıtılacağını belirtti. İşte bakan Nebati'nin maaş zammına ilişkin açıklamaları...



Bakan Nebati, deprem bölgesinde inşaası devam eden kalıcı deprem konutlarına ilişkin açıklama yaptı. Nebati, 60 gün boyunca neredeyse aralıksız deprem bölgesinden çıkmadıklarını ve yapımı tamamlanan ilk köy evlerinin teslimatını şimdiden gerçekleştirdiklerini söyledi.

Birçok devletten daha fazla bir nüfusa ve daha geniş bir alana sahip olan afet bölgesini yeni baştan inşa çalışmalarını kısa sürede tamamlayacalarını  Cumhurbaşkanının daha önceden ifade ettiğini hatırlatarak "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde insanımızın refahını merkeze alarak eser ve hizmet siyasetimizden asla taviz vermeyeceğiz." dedi.

Nebati, 1 milyon küçük esnafın prim ödeme gün sayısını 7 bin 200 güne düşürdüklerini, gençlerin yıllık 150 bin TL'ye kadarki gelirlerinden vergi almadıklarını kaydetti.

Bakan Nebati müjdeyi verdi! Memur maaş zammı emeklilere de yansıyacak!

MEMUR ZAMMI EMEKLİLERE DE YANSITILACAK!

Çalışanların ve emeklilerin maaşlarında yaptıkları iyileştirmelerle refah kaybına engel olduklarına dikkat çeken Nebati, temmuz ayında çalışanları ve emeklileri daha da rahatlatacaklarını ifade etti.

EYT düzenlemesini, depreme rağmen yürürlüğe koyduklarını söyleyen Nebati, vatandaşlara verdikleri sözü tuttuklarına vurgu yaptı. 

Maaş zamlarına ilişkin açıklama yapan Nebati, "En düşük memur maaşını 22 bin lira seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışların otomatik olarak memur emeklilerine de yansıyacağını tekraren ifade etmiş olayım." diye konuştu.

Nebati, kamu işçilerinin ücretlerinde refah payı dahil yüzde 45 artışa gerçekleştirdiklerini, 45 bin öğretmen ve 3 bin 500 engelli öğretmenin atamasını yaptıklarını hatırlattı.

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugüne kadar 94,2 milyar lira destek sağlandı!

Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller için çalıştay gerçekleştirilecek!


Geri Dön