27 / 04 / 2024

Bakan Nebati'den kentsel dönüşüme teşvik açıklaması! Kentsel dönüşüm için krediler uygun verilecek!

Bakan Nebati'den kentsel dönüşüme teşvik açıklaması! Kentsel dönüşüm için krediler uygun verilecek!

Uygun kredilerle kentsel dönüşüme teşvik edileceği konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, deprem bölgesinde izlenecek adımlardan bahsetti.



Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gündeme gelen kentsel dönüşümle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı da önemli bir adım attı. Bakan Nureddin Nebati, "Çok uygun koşullarda kredi kullandırarak kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa'da kentsel dönüşümü desteklemek için "Yeni Finansman Modelleri" projesinin tanıtımını yaptı. Proje hakkında bilgi veren bakanlar, kentsel dönüşümün finansmanı için yeni yaklaşımların hayata geçirileceğini açıkladılar.

Bakan Nebati den kentsel dönüşüme teşvik açıklaması! Kentsel dönüşüm için krediler uygun verilecek!

Bakan Nureddin Nebati’nin Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem felaketlerinin etkilerini en aza indirmek için çalıştıklarını ve tüm maddi kayıpların daha iyileriyle telafi edileceğini belirtti. Bakan Nebati, 27 milyar liralık ödenekle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) destek verdiklerini ve 100 milyar liralık kaynağı ayırdıklarını açıkladı. Ayrıca, 1 milyondan fazla depremzedeye hane başına 10 bin lira acil yardım ödemesi yaptıklarını ve taşınma ve kira yardımı sağladıklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm probleminin çözümünde eşgüdüm içinde çalışmalar yürüttüklerini de belirten Nebati, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte afet bölgesinin yeniden imar ve ihyasını sağlamak için çalışmaların hızla sürdüğünü ifade etti. Hazine olarak gerekli finansmanı sağlayacaklarını taahhüt ettiklerini ve kentsel dönüşüm probleminin çözümü için üç ayrı yaklaşımla eşgüdüm içinde çalışmaya devam edeceklerini açıkladı. Bu kapsamda, birinci modelde konut üreticisi ile anlaşan bağımsız bölüm sahiplerine piyasaya göre uygun koşullarda kredi kullandırarak kentsel dönüşümü teşvik edeceklerini belirtti.
 


Geri Dön