02 / 05 / 2024

Bakan Nebati'den son dakika EYT bombası! Yeni paket için düğmeye basıldı!

Bakan Nebati'den son dakika EYT bombası! Yeni paket için düğmeye basıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, EYT düzenlemesi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşverenlere destek müjdesi geldi. Peki EYT düzenlemesinde son durum ne? İşte EYT'deki son durum ve Bakan Nebati'nin konuyla ilgili son dakika açıklaması...



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT kapsamında işverene kıdem tazminatı desteği ile ilgili Twitter'dan açıklamalarda bulundu. 

Twitter'den paylaşım yapan Nebati, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışma yaptığına dikkat çekti.

Bakan Nebati, işverenlerin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman şartlarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırlıkları başlattığına vurgu yaptı. 

Bakan Nebati den son dakika EYT bombası! Yeni paket için düğmeye basıldı!

EYT düzenlemesinin ardından, emekli olacakların kıdem tazminatı için şirketlere kredi desteği sağlanacak. Bu kapsamda, desteğin içeriği yapılacak çalışmadan sonra kesinleşecek. 

Bakan Nebati, konu ile ilgili paylaşımında "Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız (@csgbakanligi) tarafından çalışmalar yapılmaktadır" ifadelerini kullandı ve "Bu çerçevede, işverenlerimizin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hazırlıklar başlatılmıştır" şeklinde konuştu. 

Son aşamaya gelinen EYT düzenlemesinin bu ay Meclis gündemine gelmesi planlanıyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları ilgilendiren EYT düzenlemesiyle ilk etapta 1,5 milyonu aşkın vatandaşın emeklilik hakkı kazanacağı öngörülüyor. 

Başvuru yapanlara PTT'den 2.500 TL destek ödemesi! Aralık ayında ödemeler hesaplara yatacak! e-Devlet'ten, TC kimlik...

Bakanlıktan binlerce kişiye her ay 3 bin 340 TL veriliyor! Hemen şartlara bakıp başvurun! 

Asgari ücret 1 Ocak 2023 zammında kırmızı çizgi belli oldu! Bu rakamı duyan resmen donup kaldı! Hemen siz de bir bakın!


Geri Dön