Ekonomi

Bakan Nureddin Nebati'den son dakika enflasyon açıklaması: Tek haneli seviyelere indireceğiz!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den  enflasyonun tedrici olarak tek haneli seviyelere kalıcı bir şekilde inmesini sağlayacağız açıklaması geldi. Bakan Nebati,  "Enflasyonun tedrici olarak tek haneli seviyelere kalıcı bir şekilde inmesini sağlayacağız" dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den son dakika enflasyon açıklaması geldi. Bakan Nebati,  "Enflasyonun tedrici olarak tek haneli seviyelere kalıcı bir şekilde inmesini sağlayacağız" dedi.
 

SON DAKİKA ENFLASYON AÇIKLAMASI!

Uludağ Ekonomi Zirvesi 2023 programında konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyonun düşüş tarihini açıkladı.

Nebati, nisan enflasyonunun yüzde 50'lerin altına gelececeğini açıklayarak: '' Artan enflasyon ve hayat pahalılığına karşı aldığımız tedbirlerle ve küresel normalleşmenin de katkısıyla enflasyonu düşürmeye başladık; tedrici (derece derece) olarak tek haneli seviyelere inmesini sağlayacağız" dedi.


SEÇİMLERE TEK HANELİENFLASYON İLE GÖRECEĞİZ!

Öte yandan Nebati 14 Ocak 2022’de Bloomberg'e yaptığı açıklamada seçimlere Türkiye’nin “tek haneli enflasyon ile gireceğini” söylemişti.

Bu ifadelerini şubat ayında tekrarladı. 3 Mart 2022'de sosyal medya hesabından Nureddin Nebati “2023 Haziran seçimlerine de tek haneli bir enflasyon rakamı ile gireceğiz” paylamışında bulunmuştu.

Erdoğan ve Nebati’nin enflasyonun tek haneye inmesi konusundaki iddialarıyla AKP’li Lütfi Elvan’ın açıklamaları birbiri ile uyumlu değildi. Elvan, katıldığı bir canlı yayında “Bizim öngörümüz 2 yıl gibi bir süre içerisinde enflasyonun tek haneli rakamlara inmesi” demişti.

2023 NİSAN ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurum TÜİK, enflasyon oranlarını her ayın 3'ünde açıklıyor. Nisan ayı enflasyon rakamlarının da 3 Mayıs'ta açıklanması bekleniyor. Aynı şekilde kira artış oranı da bu tarihte belli olması bekleniyor.

PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ BELLİ OLDU!

2023 yılı Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 40 katılımcı tarafından yanıtlanarak,  sonuçlar katılımcıların yanıtları toplulaştırılarak değerlendirildi.  

Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37,72 iken, bu anket döneminde yüzde 37,77 oldu.

Seçim sonrası faiz ve kurlar ne olacak? Döviz ve mevduata yatırım yapanlar mutlaka okuyun!

Reuters’tan kritik Türkiye açıklaması; Faiz yükselecek, enflasyon düşecek