30 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı: Hatay'da her ay birkaç bin konut hak sahiplerine verilecek!

Bakan Özhaseki açıkladı: Hatay'da her ay birkaç bin konut hak sahiplerine verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'daki çalışmalar ile ilgili bilgi verdi ve her ay birkaç bin konutun hak sahiplerine verileceğini söyledi. İşte ayrıntılar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk ziyaretini Hatay'a yaptı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak Hatay Valiliğine giden Bakan Özhaseki, daha sonra Atatürk Caddesi Aksaray Mahallesi inşaat alanında incelemelerde bulundu ve Büyükşehir Belediyesi’ne geçerek açıklamalarını orada yaptı. 

Bakan Özhaseki, yaptığı son dakika açıklamasında "Hatay bizim için önemli. Her şeyiyle Türkiye'de örnek olarak verdiğimiz bir vilayetimiz. Bu sebeple gece gündüz Hatay'ımızı düşünerek şimdiye kadar projeler yapmayı sürdürdük. Bugün de Hatay'dayız. Allah utandırmasın. Bundan sonra da hizmet dönemi başlıyor" ifadelerini kullandı. 

Bakan Özhaseki açıkladı: Hatay da her ay birkaç bin konut hak sahiplerine verilecek!

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Bakan Mehmet Özhaseki, herkesi kucaklayarak, yaraları sararak Hatay'ı da eski, şaşaalı günlerine döndürmek amacıyla ellerinden ne geliyorsa hep birlikte yapacaklarının altını çizdi. 

Depremde en çok zarar gören kentin Hatay olduğunu dile getiren Özhaseki, "Bir an önce yaraları sarabilmek, asrın afeti şeklinde gördüğümüz bu belayı, asrın dayanışmasına çevirebilmek için gece gündüz demeden uğraşıyoruz. Bir taraftan Bakanlık olarak tüm ekibimizle beraber hem Hatay'da hem de diğer deprem bölgelerimizdeyiz. Şimdi de inşallah belediyemizin de desteğiyle braber çok daha hızlı bir şekilde yaraları sarmayı sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.

Bakan Özhaseki, Hatay’da ve bütün ilçelerde çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi ve Antakya'da, Defne'de, İSkenderun'da Kırıkhan'da, Hassa'da her yerde inşaatları başlattıklarının altını çizdi. 

Bakan Özhaseki açıkladı: Hatay da her ay birkaç bin konut hak sahiplerine verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, söz konusu açıklamasında "Yalnızca Hatay merkezimizde 19 yerde şantiyemiz mevcut. Şu anda 144 bin bağımsız birimin inşaatı sürüyor. Bir taraftan köy evlerimiz devam ediyor, bir taraftan yerinde dönüşüm yapmak isteyen vatandaşlarımızın başvurularını değerlendiriyoruz. Onları da desteklemeyi de sürdürüyoruz" diye konuştu. 

Hatay’da altyapının tamamıyla çökmüş durumda olduğuna dikkat çeken Özhaseki, "Dünya Bankasından temin etmiş olduğumuz 14.2 milyar TL kaynağı Hatay için kullanacağız. Projelerimiz hazır. Gelecekk günlerde ihalelere çıkacağız. İnşallah hızlı davranıp, bir taraftan su şebekelerinin tamamını yenileyeceğiz, depolarımızı inşa edeceğiz bir yandan da kanalizasyon hatlarımızı yapacağız. Bir taraftan da arıtma tesislerimizi gözden geçirip onları da belediyemizle beraber en faal bir şekilde çalışacak duruma getireceğiz. Bütün bunlar yapılırken zaten dışarıda da inşaatlarımız sürüyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de bu inşaatlarımız tamamlandıkça hak sahiplerine dağıtmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

Ayrıca, Özhaseki, her ay binlerce konutu Hatay'da dağıtacaklarına vurgu yaptı ve "Bizim bütün planımız, programımız gelecek yıl Hatay’da bulunan tüm hak sahiplerinin hem konutlarını hem iş yerlerini bitirip verebilmek. Teslim ettiğimiz binlerce ev mevcut. Her ay da birkaç bin konutu vermeyi sürdüreceğiz" dedi. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Resmen Meclis'e geliyor! Kira sözleşmeleri artık bu şekilde yapılacak!

SSK, BağKur emeklisine ve memura Temmuz zammında büyük şok! Maaşlar enflasyondan düşük artacak! İşte o rakamlar... 

İş Bankası promosyon 2024 ne kadar? Emeklilere Nisan'da kesin bu kadar yatacak! İşte İş Bankası emekli promosyon 2024...


Geri Dön