Kent Haberleri

Bakan Özhaseki resmen açıkladı! Deprem bölgesinde buna geçit yok!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, afet bölgesindeki fiyat artışlarına ilişkin konuştu. Özhaseki, "Deprem bölgesindeki inşa süreçlerinin fahiş fiyat artışlarıyla aksamasına ve fırsatçılara asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, Bakanlık olarak deprem bölgesinde faaliyet gösteren beton santrali, agrega tesisi, taş ocağı ve çimento fabrikalarının temsilcileriyle bölgedeki inşaat maliyetlerine yönelik bir toplantı yaptıklarını ifade etti.

Depremzedelerin mağdur edilmesine, verilen emeklerin harcanmasına asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Özhaseki, şunları belirtti:

"Deprem bölgesindeki inşa süreçlerinin fahiş fiyat artışlarıyla duraksamasına ve fırsatçılara asla izin vermeyeceğiz. Devletimiz gerektiğinde idari ve kanuni düzenlemeleri de devreye alarak fırsatçılığı engelleme konusunda kararlıdır. Hiç kimse merak etmesin. Sağlam, güvenli ve iklim dostu konutlarımızı en kısa sürede bitirip afetzede vatandaşlarımıza teslim edeceğiz."

 

EMLAKÇILARDAN DOLANDIRICILIK UYARISI

Öte yandan, gayrimenkulde dolandırıcılık yöntemleri artarken, emlak uzmanları da mal sahiplerini kiracısı ile yüz yüze gelmeden sözleşme yapmamaları konusunda uyardı.

Özellikle deprem bölgesinde artan ev arayışı, dolandırıcıların da iştahını kabarttı.

Zor durumda kalan vatandaşların durumundan yararlanan fırsatçılar, internet sitelerindeki kiralık konut ilanlarını kopyalayıp ilana koyma yoluyla dolandırıcılık yapmaya başladı.

İllerde kiralık ve satılık konut bulmak zorlaştı. Bazı kentlerde konut kiraları 20 bin TL'ye kadar çıktı.

Dolandırıcılar da vatandaşların zor durumlarından yararlanarak, yükselen fiyatların altında rakam vererek, uygun fiyatlarla tuzaklarına düşürüyor.

 

"YÜZ YÜZE GELMEDEN PARA ÖDENMESİN"

Bu etapta devreye giren emlakçılar, insanları kiralamalarda yüz yüze görüşmelerini tavsiye ederek, şu şekilde uyardı:

Sosyal medya üzerinden yarı fiyatından sahte kiralık konut ilanları veriliyor. Bu ilanlar karşısında da IBAN numaralarına para istiyorlar. Bu yöntemle insanlar dolandırılıyor. İnsanlar ev sahibi ya da emlakçı ile yüz yüze gelmeden, konutu görmeden asla bir ödeme yapmasın. Kapora vermesinler.

"ŞÜPHELENİLEN DURUMDA ŞİKÂYET EDİLSİN"

Uzmanlar aynı zamanda böyle bir durumdan şüphelendikleri zaman, hemen polis merkezlerine, savcılığa, emlak odalarına, ticaret il müdürlüklerine başvurup şikâyette bulunulmasını tavsiye etti.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İstanbul ve Ankara’da çok konuşulacak düşüş!

2023 TOKİ Hatay konut başvurusu başladı mı? Başvuru şartları neler?  

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor! O ödemeler için geri sayım başladı!