28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki: Yerinde dönüşüme en fazla müracaat Hatay'dan geldi

Bakan Özhaseki: Yerinde dönüşüme en fazla müracaat Hatay'dan geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerinde dönüşüme en fazla müracaatın Hatay'dan geldiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay Serinyol Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi Temel Atma Töreni'ne katılarak konuşma yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptğı konuşmada; "Yapacağımız yerinde dönüşüme en çok müracaat Hatay ilimizden yapıladı. Bu kapsamda doksan binden fazla vatandaşımız bize başvurdular" diye konuştu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hatay'da 'Gönül Elçileri' projesi için Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi'nde planlanan Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Törende konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yabancı misyon şeflerinin deprem sürecinde kendilerine, 'Bu depremin dörtte biri biz de olsa, biz bunun altından kalkamazdık' diye söylediklerini kaydederek, "Allah'a şükür bizler büyük bir milletiz. Sadece resmi görevliler belediyeler değil seksen beş milyon ayaktaydı. AFAD’a eşyalarını satan yatıran çocuklar mı dersiniz? Kumbarasını boşaltıp, AFAD'ın hesabına yatıranları mı sorarsınız? Ömür boyunca biriktirmiş hac parasını, veren mi, 'Ben Allah nasip ederse daha sonra giderim. Bu şekilde hep beraber yaraları sarmaya gayret ediyoruz. Bizlerin böyle bir milletin ferdi olmak, üyesi olmak elbette ki büyük bir şeref, iftihar vesilesi diye düşünüyorum" diye konuştu.

Bakan Özhaseki: Yerinde dönüşüme en fazla müracaat Hatay dan geldi

YERİNDE DÖNÜŞÜM BAŞVURUSU EN ÇOK HATAY'DAN

Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak iki yüz binden çok konutun inşaatına başladıklarını belirten Bakan Özhaseki, "Sağda solda gördüğünüz toplu konutlar, emin olun hepsi depremden bir ay kadar sonra zemin etütleri yapılarak bütün konutları güvenli hala getirmeye çalışacağız. Bugün de gideceğimiz bir köyde, onardığımız, yeniden yaptığımız evlerin teslimatını da yapacağız. Doksan binden çok vatandaşımız burada bizlere müracaat ettiler. Aynı zamanda 15 bin civarında da iş yeri sahibinin de aynı şekilde burada bize müracaatı var. Biz bunları desteklemeye devam edeceğiz. Bir taraftan da yeni yasa hazırlığımız var. Bugün yarın meclise gelmek üzere." dedi.

Yerinde dönüşümde flaş gelişme! Bakan Özhaseki kredi ve hibe miktarının artırıldığını açıkladı!


Geri Dön