28 / 04 / 2024

Bakan Mehmet Özhaseki: Yerinde Dönüşüm'e 175 bin 703 başvuru!

Bakan Mehmet Özhaseki: Yerinde Dönüşüm'e 175 bin 703 başvuru!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Yerinde Dönüşüm projesi kapsamında 175 bin 703 başvuru yapıldığını duyurdu.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki sosyal medya hesabından Yerinde Dönüşüm projesine ilişkin açıklalarda bulundu.

Özhaseki yaptığı açıklamada "Yerinde Dönüşüm" projemize başvurular her geçen gün artarak devam ediyor" dedi.

Bakan Özhaseki'nin açıklamaları şu şekilde:

"Yerinde Dönüşüm" projemize başvurular her geçen gün artarak devam ediyor.

Bugün itibarıyla başvuru sayısı 175.703‘e ulaştı.

Kahramanmaraş'ta da Yapım ve Dönüşüm Ofisine gelerek "Yerinde Dönüşüm" projemizi ayrıntılarıyla öğrenen afetzede kardeşlerimiz projemize başvuruyorlar.

Her daim el ele, gönül gönüle olduğumuz hemşehrilerimizle, ev ve iş yerlerimizi yerinde dönüştüreceğiz."

YERİNDE DÖNÜŞÜM KAMPANYASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Yerinde Dönüşüm' projesi ile dört kırmızı çizgisinden asla taviz verilmeden, her bir aşamasını bakanlığın denetleyeceği bir süreç izleyerek kentleri ihya edeceklerini belirtti.

Bunun yanı sıra, geçen gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, ALO 181 Çağrı Merkezi ile 2023 senesinin ilk yarısında 640 bin 795 çağrının kayda alındığı belirtildi. 

Çağrı merkezi tarafından 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde de 17 Temmuz 2023 tarihinde hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi'ne ilişkin 8 bin 472 çağrı yanıtlandığı ifade edildi. 

Çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, çağrı merkezini arayanlara, konut projeleri, tapu işlemleri, deprem sonrası hasar tespit çalışmaları, deprem bölgesinde başlatılmış olan birçok proje ile ilgili bilgi paylaşılıyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki konuya ilişkin yaptığı açıklamasında "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki çağrı merkezi ile tapu randevusu, web tapu başvurusu işlemlerini kolaylaştırıyor, Yerinde Dönüşüm Projemize ilişkin olarak soruları da yanıtlıyoruz" dedi ve özellikle tapu başvurularındaki bekleme süresinin de azaltılarak, zamandan tasarruf sağlandığına dikkat çekti. 

Çin'de konut krizi: Konut fiyatlarındaki durgunluk sürüyor!

O ilde 9 adet konut satışa sunuldu! Belediye tarihi verdi: Ev alacaklara müjde! 

Her 100 kişiden 90’ı güçsüz bina ile karşı karşıya! 


Geri Dön