28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı: Yerinde Dönüşüm Projesi'nde depremzedelere harç muafiyeti tanınıyor!

Bakan Özhaseki açıkladı: Yerinde Dönüşüm Projesi'nde depremzedelere harç muafiyeti tanınıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Kahramanmaraş'tan bir örneği paylaşan Bakan Özhaseki, proje ile ilgili detayları da verdi. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklamaları...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen illerin hızla ayağa kaldırılması için hayata geçirdiği ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi ile depremzedelerin yaralarını sarmayı sürdürüyor. 

Depremden etkilenen şehirlerde, Bakanlığın denetiminde ve TOKİ’nin güvencesinde, kendi yapılarını inşa etmek isteyen afetzedelere hibe ve kredi desteği sağlayan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi, Kahramanmaraşlı Yeşilyurt ailesinin de yüzünü güldürdü. 

Bakan Özhaseki açıkladı: Yerinde Dönüşüm Projesi nde depremzedelere harç muafiyeti tanınıyor!

Kahramanmaraş Mehmet Akif Mahallesi’nde yer alan ve depremde binaları yıkılan Yeşilyurt ailesi,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından dört ay önce açıklanan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine başvuruda bulundu. Bakanlığın başlattığı ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle hibe ve kredi desteği alan Yeşilyurt ailesi, zaman kaybetmeden babalarından kalan evlerini yerinde yapmaya başladı. 

Mehmet Yeşilyurt, yaptığı açıklamasında, Yerinde Dönüşüm Projesi'nin çok güzel bir adım olduğuna, devletin güzel bir katkıda bulunduğuna dikkat çekti.  

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, X sosyal medya hesabından konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve "Kahramanmaraşlı Mehmet kardeşim ve ailesi “Yerinde Dönüşüm" projemize başvurdular, hibe ve kredi desteği alarak evlerinin yapımına başladılar. 2 katlı yapacakları evlerinin kaba inşaatı tamamlanmak üzere" ifadelerine yer verdi. 

Bakan Özhaseki açıkladı: Yerinde Dönüşüm Projesi nde depremzedelere harç muafiyeti tanınıyor!

YERİNDE DÖNÜŞÜMDE DERPREMZEDELERE HARÇ MUAFİYETİ SAĞLANIYOR

Bakan Özhaseki, yaptığı paylaşımında deprem bölgesinde Mehmet kardeşim gibi, “Yerinde Dönüşüm” çerçevesinde Bakanlık denetiminde,  TOKİ  güvencesiyle evlerini yerinde yapmak isteyenleri İl Müdürlükleri ile Yapım ve Dönüşüm Ofislerine beklediklerinin altını çizdi.

"Depremzede kardeşlerimiz, müteahhitlerle anlaşıp evlerini yaparlarken herhangi bir mağduriyetle karşılaşılmaması için “Tip Sözleşme”lerimiz hazır" ifadelerine yer veren Mehmet Özhaseki, yine bir mağduriyet olmaması için müteahhitlere yapılacak ödemelerin de hakediş bazında yapıldığına dikkat çekti. 

Depremzede vatandaşlara da evleri için “Tip Projeler” sunduklarını ve pek çok harçtan da muaf tuttuklarını dile getiren Bakan Özhaseki konuya ilişkin açıklamasını "Kararlıyız, milletimizle birlikte afet bölgesini hızla ayağa kaldıracağız" diyerek tamamladı. 

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını ihlal eder! 

Projelere bu yıl dış kaynaktan 7,5 milyar dolarlık finansman!

Tuzla’da 250 site için 'Konut Siteleri Masası' kuruldu!

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!


Geri Dön