04 / 05 / 2024

Projelere bu yıl dış kaynaktan 7,5 milyar dolarlık finansman!

Projelere bu yıl dış kaynaktan 7,5 milyar dolarlık finansman!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı son dakika açıklamasında bu sene proje finansmanı amacıyla 7,5 milyar dolar dış kaynak sağladıklarını söyledi. İşte konu ile ilgili detaylar...



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin proje finansmanı alanında sağladığı dış kaynak imkanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre "Türkiye Deprem Sonrası Yeniden İmar Çerçeve Projesi" kapsamında kullanılmak üzere İLBANK'a karşılıksız tahsis edilmek üzere toplamda 400 milyon avro tutarında finansman sağlanacağını dile getiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Avrupa Yatırım Bankasından, depremin yaralarını sarmak ve şehirlerin yeniden inşasına katkı sağlamak için 400 milyon avro finansman sağlanmasına ilişkin kredi anlaşmasını imzaladık." dedi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, söz konusu projeyle meydana gelen deprem felaketi sonrası, şehirlerde ortaya çıkan iyileştirme ve yeniden inşa ihtiyacına katkı sağlanmasının amaçlandığına değinerek "6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerinden etkilenmiş olan bölgeyi yeniden inşa etmek için bu sene gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) yaklaşık yüzde 3'ünü harcıyoruz." dedi.

Projelere bu yıl dış kaynaktan 7,5 milyar dolarlık finansman!

DIŞ FİNANSMAN 7,5 MİLYAR DOLARI BULDU


Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Avrupa Yatırım Bankası'ndan en son 2018'de proje amacıyla finansman sağlandığına değinen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Diğer uluslararası kuruluşlarla olduğu gibi Avrupa Yatırım Bankası ile de iletişimimiz çok daha güçlü bir duruma gelmiştir. Böylelijle 2023'de Kasım ayı itibarıyla proje finansmanı için sağlanmış olan dış finansman miktarı 7,5 milyar dolara ulaştı" dedi.

Yaptığı açıklamada Türkiye'nin yeniden yapılandırma çabalarına AYB'nin desteğini memnuniyetle karşıladıklarına dğeinen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği'ne Türkiye ile gösterdiği dayanışmadan dolayı teşekkür etti.

TÜRKİYE'NİN 5 YILLIK KREDİ RİSK PRİMİ GERİLEDİ!

Paylaşılan detaylara göre Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyelerinde gerçekleşti. Türkiye'nin CDS'i dün 364,64 baz puanla Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini test etti.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık ev sahibi istediği saatte müşteri getiremeyecek!

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Ev almak isteyenler arsaya yöneldi! 1’e 5 kazandıran arsalar var!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön