29 / 04 / 2024

Ev almak isteyenler arsaya yöneldi! 1’e 5 kazandıran arsalar var!

Ev almak isteyenler arsaya yöneldi! 1’e 5 kazandıran arsalar var!

Konuta erişimin zorlaşmasının ardından konut sahibi olmak isteyenler arsaya yöneldi. Arsa yatırımlarının son zamanlarda arttığı ve getirisinin yüksek olduğunu belirten arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, “Bugün 300 bin TL’ye bile arsa bulmak mümkün. Çanakkale’de bire beş kazandırdı" dedi.



Konut fiyatlarındaki fahiş yükseliş konut sahibi olmayı gün geçtikçe zorlaştırıyor. Bugün sıfır konut fiyatları minimum 8-10 milyon liradan başlarken, 2’nci el konut fiyatları ortalama 3 milyon liradan başlıyor. Senelerce çalıştıkları birikimleri eve yetmeyenler ise ‘başını sokacak bir ev’ umudunu arsaya bağladı.

Son zamanlarda arsa talebinde ciddi artış görüldüğünü ifade eden arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, kazanç potansiyeli de fazla olan arsa yatırımının, bazı yerlerde 1’e 5 kazandırdığını paylaşarak, “Şimdi arsa almanın tam zamanı” şeklinde konuştu. Firma olarak 2017’den beri Türkiye’nin çeşitli lokasyonlarına yatırım yaptıklarına vurgu yapan Öztürk, “Biz alt yapısı hazır, imarlı ve hemen teslim arsa satıyoruz” dedi.

 Ev almak isteyenler arsaya yöneldi! 1’e 5 kazandıran arsalar var!

YATIRIMCISININ YÜZDE 80’İ KONUT YAPMAK İSTİYOR

Dünya gazetesinden Hamide Hangül’ün haberine göre, vatandaşların bir tapu sahibi olmak istediğini vurgulayan Öztürk, firma olarak yaptıkları bir araştırmada, “Gelecek beş senede arsaya yatırım yapmak ister misiniz?” sorusuna, katılımcıların yüzde 87’sinin evet cevabı verdiğini, yüzde 80’inin de bu yatırımı eve dönüştürmek istediği sonucunun ortaya çıktığını söyledi.

Vatandaşların arsa yatırımının kârlı olduğunu bildiğini fakat bilmediği bir şeyi almaktan da çekindiğini aktaran Öztürk, bu yüzden, arsaya künye sistemi getirdiklerini ifade ederek, “Kaç metrekare, hangi statüde, konut inşa etmek istendiğinde kaç metrekare olacak gibi bir künye sistemi uygulamaya başladık” şeklinde konuştu.

1915 Çanakkale ve Osmangazi köprülerinin etkisiyle, İstanbul’a kolay ulaşım fırsatının olduğu alanlarda arsa geliştirdiklerini ve talebin de bu bölgelerde görüldüğünü kaydeden Öztürk, şu bilgileri verdi: “Çanakkale, Bursa, Balıkesir ve bunun yanı sıra, Tekirdağ talep görüyor. Özellikle 1915 Çanakkale ve Osmangazi köprüleri sayesinde Çanakkale aslında konutumuza çok yaklaştı. Çanakkale bölgesi bizim yoğunluklu satış gerçekleştirdiğimiz bölgelerden biri. Hâlâ fırsatlar var. İnsanlar kazanabiliyorlar. Kuzey Marmara otoyoluyla Sapanca’dan İstanbul’a 45 dakika ulaşımla bu bölgeye de yoğun talep var. İstanbul ve  İzmir  çeperlerine ilgi yüksek. Buralar oldukça büyük talep görüyor.  Ankara  Beypazarı da prim yapan alanlardan. Gelişim potansiyeli yüksek.”

 Ev almak isteyenler arsaya yöneldi! 1’e 5 kazandıran arsalar var!

KONUTA GİDEN YOLDA ADIM GÖRÜLÜYOR

 Pandemi, deprem korkusu ve ev fiyatlarındaki fahiş zamların arsa talebini arttırdığına işaret eden Öztürk, şunları söyledi: “Fiyatların aşırı uç noktalara ulaşmasıyla beraber, vatandaşlar ‘Madem ev alamayacağız, en azından arsa alalım’ düşüncesince.

Bugün 500 metrekare bir arsa satın aldığınız zaman bizim gibi şirketler, iki seneye kadar vade yapıyorlar. Vatandaşlar arsa ve konutu kendi kaynaklarıyla finanse edebileceği bir eğilim gösteriyorlar. Evden daha fazla arttığı için bir adım olarak da görülüyor. O arsayı satıp, kent merkezinden konut satın alıyor. Yani, eve giden yolda arsa, adım olarak kullanılıyor.”

TARLA VE ARSADA FİYAT ARTIŞI SÜRER

Ev fiyatlarının bugün ortalama 3 milyon liradan başladığını işaret eden Öztürk, fakat şu anda 300 bin liraya bile imarlı arsa sahibi olmanın mümkün olduğunu ve bu rakamın 5-6 milyon liraya kadar çıktığını belirtti. Arsa fiyatlarının bölgelere göre değiştiğini ifade eden Öztürk, “Çanakkale’de 600-700 bin lira ve ayrıca, Beypazarı’nda 300-400 bin lira arasında” diye konuştu. Talep nedeniyle arsa fiyatlarının yükselişine devam ettiğini söyleyen Öztürk, “Şu anda arsa almanın tam zamanı. Arz-talepten dolayı artış sürüyor. Konutta her sene 500 bin açık veriyoruz. İhtiyaç devam ederken, arsa, tarla fiyatları artmayı sürdürür. Arsa fiyatları son üç senede konuttan fazla arttı. Yalnızca Çanakkale bölgesinde 1’e 5 arttı. Döviz bazında ise yüzde 250 getiri sağladı” dedi.

Emlakçılardan çiftçilere ‘İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin’ çağrısı!

Emlak sektöründe kriz beklenenden erken geldi! İnşaatlar durma noktasında!

Konut kredilerindeki büyüme ekim ayından beri resmen durdu!


Geri Dön