27 / 04 / 2024

Emlakçılardan çiftçilere ‘İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin’ çağrısı!

Emlakçılardan çiftçilere ‘İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin’ çağrısı!

Batman Tüm Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, Batman kenti konusunda son derece büyük önem arz eden imar, yeni yol ve bazı yatırımların gecikmemesi konusunda arazi sahipleri ve çiftçilere seslendi. Değirmenci, “İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin” dedi.



Batman Tüm Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, yaptığı açıklamada çiftçilere seslendi. Aynı zamanda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da düzenli bir plan olmadığını söyleyen Değirmenci, yeni yapılacak olun açılması durumunda 50 dakikalık yolun 6 dakikaya ineceğini açıkladı.

Değirmenci, “Doğu ve Güneydoğu’da düzenli bir plan bulunmuyor. Yolları kısaltan, sosyal donatı alanları uzun vadeli ihtiyacı karşılayacak bu önemli projelerin aksamaması konusunda lütfen arazileri sürmeyin ya da ekim işlemini geciktirin. Güneybatı imarı, belediye tarafından 1997 senesinde planlandı. Batman için hayati önem arz etmesine karşın bir türlü sonuca ulaşamadı. Fakat yeni yönetim tarafından üç senedir başlatılan plan bitti ve 18’nci madde çalışması sonuçlandı. Geri kalan bölümler 20-25 gün arasında sona erecek. Kurumlardan aldığımız habere göre hak sahiplerine tapular teslim edilecek” ifadelerini kullandı.

Emlakçılardan çiftçilere ‘İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin’ çağrısı!

'İMAR ÇALIŞMASI BİR AN ÖNCE SONA ERSİN' 

Güneybatı Bölgesi, sebze halinden başlayıp Balpınar Kavşağı, Üniversite Kavşağı ve Karayollarını kapsayan bölge olduğunun altını çizen Değirmenci, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu bölgelerden 6’ncı bölge olan yeni stadyum ve yeni hastanenin yanından başlayıp mobil’den üniversite kavşağına giden yola kadar tapu işlemleri bitti. Kırmızı kod dediğimiz yani zemin kodları geri kalan ikinci ve dördüncü (tek pafta) alan ve geriye kalan alanların tapu işlemleri 25 günde sona erecek.

Emlakçılardan çiftçilere ‘İmar tamamlanana kadar arazinizi ekmeyin’ çağrısı!

Kırmızı kod yani zemin kodları çalışması başlayacak. Ayrıca, yeni çevre yolları çalması başlatılacak. İmara giren arazilerin ekilmemesi konusunda hem çiftçilere hem arazi sahiplerine sesleniyorum. Çalışmalara engel olmayın. Bu imar çalışması bir an önce sona ersin. Örneğin, yeni hal yolu, çevre yol, Balpınar Kavşağı, Üniversite Kavşağı ve bunun yanı sıra, yeni hastaneye giden yollar açılırsa Balpınar, Yeniköy ve Zorköy’den gelen sebze araçlarının trafiği allak bullak etmesi son bulacak. Bu yolun açılması ile beraber 50 dakikalık yolu 6 dakikaya inecek” dedi.

Emlak sektöründe kriz beklenenden erken geldi! İnşaatlar durma noktasında!

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

Konut kredilerindeki büyüme ekim ayından beri resmen durdu!


Geri Dön