29 / 04 / 2024

Bakan Mehmet Özhaseki: 'Konutumu ben yaparım' diyene hem kredi hem hibe!

Bakan Mehmet Özhaseki: 'Konutumu ben yaparım' diyene hem kredi hem hibe!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerinde dönüşümün detaylarını açıkladı. Bakan Özhaseki, hem hibe hem kredi vereceklerini söyledi.



Elazığ’da katıldığı toplu açılış ve temel atma töreninde yerinde dönüşümün detaylarını açıklayan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ,konutunu kendisi yapmak isteyenlere bir taraftan hibe bir taraftan da kredi vereceklerini belirtti.

Yeteri kadar rezerv alanı bulamadıkları için yerinde dönüşüm formülünü başlattıklarını ifade eden Özhaseki, Antakya’nın neredeyse yüzde 90’ının yok olduğunu söyleyere, "Hatay’ın merkezi Antakya demek zaten. Siz oradan alıp o yüzde 90 olan konutu -ki toplamda Hatay’da 250 bin civarda yıkılan konut var- nereye koyacaksınız?" dedi.

Öyle bir rezerv alan bulamıyorsunuz ki diyen Bakan Özhaseki, "Bir de insanlar hatıraları olan, yerlerden uzaklaşmak istemiyorlar" şeklinde konuştu.

 Bakan Mehmet Özhaseki: Konutumu ben yaparım diyene hem kredi hem hibe!

HEM KREDİ HEM DİBE DESTEĞİ

"Eğer vatandaşlarımız derse ki, ‘Ben köyümde konutumu yaparım’, onlara bir taraftan hibe bir taraftan da kredi vererek evlerini yapmalarını sağlayacağız" diye belirten Özhaseki, Projelere de vereceklerini kendi kontrollerinde devam edecek ama sağlıklı bir şekilde yaptığı takdirde sonuna kadar destekleyip parayı vereceklerini aktardı.

Sonunda tapuyu verirken de bir kısmını 2 sene vadesiz ödemesiz alınacağını söyleyen Bakan Özhaseki, "10 sene faizsiz bir şekilde yarısını verdiğimiz kredinin geriye dönüşünü isteyeceğiz” dedi.

 Bakan Mehmet Özhaseki: Konutumu ben yaparım diyene hem kredi hem hibe!

"BU BÜYÜK BİR AVANTAJ"

Dünya Gazetesinde yer alan detaylara göre, bunun büyük bir avantaj olduğuna dikkat çeken Bakan Özhaseki, “Ortalama köyde bir ev 1 milyon TL'ye mal oluyorsa, devlet olarak 1 milyon TL'yi veriyoruz, o iş yaptıkça parayı vereceğiz" diye ifade etti.

Bakan Özhaseki sözlerine şu ifadelerle devam etti: Ev bitti, sonra yarısının 2 sene sonra başlamak üzere 10 yıl boyunca senedini isteyeceğiz, o günlerde 3 bin lira civarında olacak aylık taksidin de kimseye dokunmayacağını herhalde herkes de tahmin eder. Şehir merkezlerinde de binalarda bulunan kardeşlerimiz en az yarısı anlaşıp bir araya geldiği takdirde aynı krediden istifade edecekler. Eğer evleri biraz daha büyükse 1 milyon 300 bin liraya kadar biz para vermeye devam edeceğiz.

 Bakan Mehmet Özhaseki: Konutumu ben yaparım diyene hem kredi hem hibe!

180 BİNEE YAKIN BAŞVURU

Özhaseki yerinde dönüşüme 180 bine yakın başvurunun olduğunun bilgisini verdi.

Şehirlerin merkezlerini yapma kararı aldıklarını, Hatay’ın da Kahramanmaraş’ın da Adıyaman’ın da Malatya’nın da şehir merkezlerini Bakanlık olarak yapacaklarını bildiren Özhaseki, merkezlerdeki yapıların düzgün, kimlikli ve çevresinde yapılacak diğer yapılara örnek olmasını istediklerini vurguladı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan ezber bozan İstanbul depremi tahmini! Resmen tarih verdi...

İstanbul depreme ne kadar hazır? Korkutan rakamlar ortaya çıktı! Zorunlu ama çoğu konutta yok!

Aile destek ödemesi başvuru ekranı 2023: Aile destek ödemeleri hesaplara yattı mı? 

Geri Dön