27 / 04 / 2024

Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı! Yerinde dönüşüm başvuru sayısı 175 bin 703 oldu!

Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı! Yerinde dönüşüm başvuru sayısı 175 bin 703 oldu!

Yerinde dönüşüm başvurusuna başvurular her geçen gün artmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bugün itibariyle yerinde dönüşüme başvuru yapanların sayısının 175 bin 703 olduğunu açıkladı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yerinde dönüşüm ile ilgili başvuru sayısını açıklayarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, yerinde dönüşümün bugün itibariyle başvuru sayısının 175 bin 703 olduğunu açıkladı.

 
BAŞVURU SAYISI 175 BİN 703 OLDU!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki "Yerinde Dönüşüm projemize başvurular her geçen gün artarak devam ediyor. Bugün itibarıyla başvuru sayısı 175.703‘e ulaştı" ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki sosyal medya hesabından  yerinde dönüşümle ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Özhaseki, ''"Yerinde Dönüşüm" projemize başvurular her geçen gün artarak devam ediyor.

Bugün itibarıyla başvuru sayısı 175.703‘e ulaştı. Kahramanmaraş'ta da Yapım ve Dönüşüm Ofisine gelerek "Yerinde Dönüşüm" projemizi ayrıntılarıyla öğrenen afetzede kardeşlerimiz projemize başvuruyorlar.

Her daim el ele, gönül gönüle olduğumuz hemşehrilerimizle, ev ve iş yerlerimizi yerinde dönüştüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı! Yerinde dönüşüm başvuru sayısı 175 bin 703 oldu!

YERİNDE DÖNÜŞÜMÜN İLK TEMELİ CUMARTESİ ATILDI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi'nin ilk temeli cumartesi günü Malatya'da atıldığını açıkladı.

Yerinde dönüşüm çalışmaları için inşaatlara başlanacağını belirten Özhaseki, cumartesi günü ilk temelin Malatya'da atıldığını açıkladı.

Özhaseki, "Mesela, Adıyaman merkezi yıkılmış, Hatay Antakya merkezi yıkılmış, o merkezleri imar ve inşa edeceğiz. Malatya'nın meydan projesi, Bakırcılar Çarşısı'nın olduğu yerde temel atıp bir de vatandaşın yerinde dönüşümü için hazırlıklarımıza başlıyoruz. Bu merkezler belki bin sene yaşayacak." diye belirtti.

Şehir merkezleri için projeler hazırlandığını aktaran Özhaseki, güvenli olan, merkeze yakın yerlerde yöresel mimari dokunun korunduğu inşa faaliyetlerine başlayacaklarını ifade ederek, "Mimari tasarımlara örnek oluşturması adına örnek binalar, konutlar inşa edeceğiz.

Hatay'da da merkezde yapılaşmaya başlıyoruz. En fazla 5 katlı olacak, zemin artı 4 katı geçmeyecek." bilgisini verdi.

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

Kentsel dönüşüm doğru planlanırsa 5 yılda tamamlanabilir!

Geri Dön