28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 'Yerinde dönüşüm' projesine 255 bin başvuru geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 'Yerinde dönüşüm' projesine 255 bin başvuru geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremlerinden sonra 'yerinde dönüşüm' projesine başvuruların 250 bini geçtiğini açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne videokonferans yöntemi ile katıldı ve açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremi hemen ardından İslahiye'yi ziyaret ederek çalışmalarına başlatıklarını kaydederek "Afet bölgesini hep gündemimizde tuttuk. Seçim gündeminin deprem gündeminin önüne geçmesine asla istemediklerini ve izin vermeyeceklerini kaydederek, bu samimi çalışmamızı deprem bölgesindeki vatandaşlarımız da yakınen gördüler" dedi.

dunya.com'da yer alan habere göre; Deprem bölgesinin imarı ve ihyası için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini de ifade eden Sayın Erdoğan, acil yıkılacak 6 bin 114 binanın tamamını kaldırdıklarını 11 bin 554'ünün enkaz kaldırma işlemlerinin bittiğini sözlerine ekledi. Erdoğan, "Gaziantep'e toplamda 4,8 milyar liralık kaynak aktardık. Çadır sayısı 54 bin 554'tür, 20 yerde kurulan 8660 konteynerde 26 bin kişi kalıyor" ifade etti.

20 BİN HAK SAHİBİ BULUNUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: "Gaziantep'te 17 bin 425 konut, 839 ahır olmak 19 bin 927 hak sahibi bulunuyor. Bugün 10 bin 698 konutumuzun kurasını çekiyoruz. Yeni evlerinin hayırlı, huzurlu olmasını diliyorum. 14 bin konutumuzun yapımı da hızla sürüyor. En son vatandaşımız da evine kavuşanan kadar bize dinlenmek yok. Türkiye asrın birlikteliğini sergileyerek asrın felaketini sarıyor. Bu süreçte toplam 11 şehrimizi ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkilemiş olan bir afetin altından kalkmak her babayiğidinin de harcı değildir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Yerinde dönüşüm projesine 255 bin başvuru geldi!

255 BİN BAŞVURU YAPILDI

Öte yandan, "Hasarın ve faturanın büyüklüğü karşısında asla yılgınlığa kapılmadıklarını ve yatırımlarımızın aksamasına müsaade etmedik. Eksiklerimiz tabi ki olmuştur, gecikmeler yaşanmış olabilir. Deprem bölgesinde ne kadar samimi çalıştığımıza 85 milyon şahittir. Farklı proje ve çalışmalarla bu çalışmaları hızlandırmanın gayretindeyiz. Bu süreçte, yerinde dönüşümler için başvurular 255 bini geçmiş durumda.  Gaziantep'te ise bu sayı 1068 olarak gerçekleşti.

Bizler depremden etkilenen kentlerimizin meydanlarını, ana caddelerini yapıyoruz.  Ayrıca, alt yapı projeleri için İlbank aracılığı ile deprem bölgesindeki içme suyu, atık su, kanalizasyon, ile arıtma tesisi gibi altyapı projeleri için de  yerel yönetimlere 56 milyar liralık hibe desteği sunuyoruz.  Yazın altyapı çalışmalarına başlayacağız. Büyük bir gayret ve özveriyle çalışarak deprem bölgemizi en kısa sürede ayağa kaldıracağız. Türkiye kerim vasfı ile çok güçlü bir devlettir."

Kocaeli yerinde dönüşüm için uygun değil: Alan bazlı dönüşüm şart!

89 kişiye mezar olan Galeria Sitesi için 'yerinde dönüşüm' başvurusu yapıldı!

Tünel kalıp nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!


Geri Dön