28 / 04 / 2024

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası  İzmir  Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıl dönümü haftasında afet tehlikesine dikkat çekti. 

Çok kısa süre içinde depreme dayanıklı konutlar yapıp, kentsel dönüşüm gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Onalan: '' Bu mümkün değil. Şu anda yapmamız gereken tek şey var. Orta ve uzun vadede plan yapıp, kendimizden ziyade çocuklarımızı ve torunlarımızı kurtaracak planı harekete geçirmemiz lazım.'' dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME DEĞİL, KENTSEL DEĞİŞİME İHTİYACIMIZ VAR!

Koray Çetin Onalan, ''Bizim kentsel dönüşüme değil; kentsel değişime ihtiyacımız var.'' diyerek mutlaka iç göçün önüne geçilmesi gerektiğine dikakt çekti. 

Yaşadığımız coğrafyanın afet coğrafyası olduğuna dikkat çeken Onalan, bu durumu kabullenerek plan yapılması gerektiğini söyledi. 

Çok hızlı bir şekilde önclikli alanlar yapılması gerektiğini belirten Onalan, '' Daha sonra köyden, kırsaldan kente göçü önlemeliyiz. Bunu yapmazsak, kurtulamayız. Bunu önlemek için bir seferberliğe ihtiyaç var. Mutlaka kentlerden kırsala dönüşü hızlandırmamız, oralarda insanların yaşayacakları alanlar yaratmamız gerekiyor.'' dedi.

İzmir in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

AYLIK 40 TANE İNŞAAT RUHSATI GELİYOR!

Bir ilçe belediyesine aylık 40 ruhsat geldiğini  İzmir'in 30 ilçesi olduğuna değinen Onalan ''Çok hızlı bir şekilde öncelikli alanlar yaratmalıyız. Daha sonra köyden, kırsaldan kente göçü önlemeliyiz. Bunu yapmazsak, kurtulamayız. Bunu önlemek için bir seferberliğe ihtiyaç var. Mutlaka kentlerden kırsala dönüşü hızlandırmamız, oralarda insanların yaşayacakları alanlar yaratmamız gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

YAPI STOKU ÇOK ESKİ!

Yapı stoğununun çok eski olduğunu söyleyen  Koray Çetin Onalan  Karşıyaka, Alsancak, Bostanlı, Çiğli'nin yaşanacak yerler olmaktan çıktığını söyledi. 

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşümün yüzde 40'ı tamamlandı!

Kentsel dönüşüm doğru planlanırsa 5 yılda tamamlanabilir!

Geri Dön