28 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm mesajı! Önümüzdeki ayı işaret etti!

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm mesajı! Önümüzdeki ayı işaret etti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada önümüzdeki Ekim ayını işaret etti. İşte detaylar...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İncesu Belediyesi tarafından tarihi Kara Mustafa Paşa Kervansarayında gerçekleştirilen 28. Kültür, Turizm ve Üzüm Festivalinde önemli açıklamalar yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açıklamasında Anadolu'nun depremler açısından hareketli bir coğrafyada yer aldığını belirterek, toprakların yüzde 66'sının 1. derece ve 2. derecede deprem bölgesi olduğunu söyledi.

Mehmet Özhaseki den kentsel dönüşüm mesajı! Önümüzdeki ayı işaret etti!

Bakan Özhaseki açıklamasında nüfusun yüzde 70'ten fazlasının buralarda yaşadığını belirterek, son 100 sene içerisinde bu ülkede yaşanan 6 ve üzerinde şiddetli yıkıcı deprem sayısının 60 olduğunu söyleyerek, "Ölen insanımız 130 bin, maddi hasar ise milyarlarca dolar. Onun içimizde bıraktığı acı da hiç anlatılacak gibi değil. Depremler ülkemizin kaderinde var. Ülkemiz bir deprem ülkesi." dedi.


'850 BİN BAĞIMSIZ BİRİM YOK OLDU'

Yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremlerle ilgili de konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Orada tam 850 bin bağımsız birim yok oldu, bunların 680 bini konut 170 bini iş yeri. Ölen insanlarımız, toprağa vermiş olduğumuz canların sayısı 51 bin civarında. Etkilenen insan 14 milyon, yani bırakın asrın felaketi demeyi, bin yıllık Anadolu medeniyetimizde karşımıza çıkan en büyük bela buydu." dedi.

Mehmet Özhaseki den kentsel dönüşüm mesajı! Önümüzdeki ayı işaret etti!

'BİR DAHA AĞLAMAMAK İÇİN, KENTLERDE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATIYORUZ'

Yaptığı açıklamada Meclis'te geri dönüşüm konusunda yasalar çıkarılacağına değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem olduğunda bir daha ağlamamak için kentlerde kentsel dönüşümü başlattıklarını belirterek, "Sağlıklı, güvenli konutlar inşa ederek, önümüze öyle bakmak istiyoruz. Bu konuda da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da kentsel dönüşüm konusunu takip ediyor ve destek veriyor. Ekim ayında inşallah Meclis'te yeni yasalar çıkacak. Bunları da çıkardıktan sonra daha hızlı bir vaziyette tüm ülkemizde kentsel dönüşümü yapmış olacağız." dedi.

Gaziantep İslahiye ve Nurdağı'nda inşa edilen 328 iş yeri teslim ediliyor!

O ilde 8 taksitle 690 metrekarelik arsa satılıyor! Konut imarlı arsa için Eylül fırsatı! 

Bakan Özhaseki açıkladı: Dünya Bankası'ndan deprem bölgesine tam 1 milyar dolar kredi desteği!


Geri Dön