28 / 04 / 2024

Gaziantep İslahiye ve Nurdağı'nda inşa edilen 328 iş yeri teslim ediliyor!

Gaziantep İslahiye ve Nurdağı'nda inşa edilen 328 iş yeri teslim ediliyor!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye İlçelerinde inşa edilen iş yerlerinin anahtar teslimleri başladı.



6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye İlçelerinde inşa edilen iş yerlerinin anahtar teslimleri başladı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğüne bağlı İKA Bölgesel Kalkınma Odaklı Toparlanma Acil Eylem Planı (BOTAP) kapsamında Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde toplamda 52 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen İpekyolu Çarşıları'nda sona gelindi.

Gaziantep İslahiye ve Nurdağı nda inşa edilen 328 iş yeri teslim ediliyor!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, depreme dayanıklı çelik konstrüksiyondan yapılan söz konusu çarşılardaki 328 iş yerinde anahtarlar sahiplerine teslim ediliyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, yapılan açıklamada görüşleri de yer alan alan İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde hayata geçirilen 4 çarşıda 328 işyerlerini tamamladıklarını ve hak sahiplerine anahtar teslimleri yapmaya başladıklarına değindi.

Yine paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu bölgedeki işsiz insanların üretime katılmalarına imkan sunacak olan 2 önemli altyapı kurduklarına değinen Akyılmaz, bunlardan bir tanesinin Nurdağı'nda kuracakları ayakkabı tesisi olduğunu söyledi. Akyılmaz açıklamasında söz konusu tesisin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, bu tesis tamamlandığında 120 kişinin istihdamına destek olacaklarını ve yine İslahiye ilçelerinde yaptıkları Tekstil Kent üretime başladığında da 100 depremzedenin burada istihdamını hedeflediklerini söyledi.

Gaziantep İslahiye ve Nurdağı nda inşa edilen 328 iş yeri teslim ediliyor!

İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın deprem bölgelerinden Nurdağı ve İslahiye'ye yaptığı yatırımların miktarının yaklaşık olarak 200 milyon TL'yi bulduğuna değinen Akyılmaz, şöyle konuştu: "İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak hem Nurdağı hem İslahiye ilçelerinde Dünya Bankasıyla Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün ortak olarak yürütmüş olduğu Sosyal Girişimcilik Güçlendirme ve Uyum Projesi dahilinde İpekyolu Sosyal Girişimcilik Merkezleri'ni ilçelere kazandırdık. Söz konusu bu merkezler, bölgede yaşamını sürdüren gençler ve yetişkinlere de hizmet verecek. İçinde yer alan kütüphaneler, bilgisayar atölyeleri, okuma salonları, çok amaçlı salonlar, kafeteryalar gibi donatılarıyla depremzede vatandaşların zamanlarını geçirebilecekleri ve özellikle gençlerin girişimci yönlerini geliştirecek olan faaliyetlerin yapılacağı alanlar şeklinde hizmet verecek."

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, baklava üretimi ve satışı yapan esnaf Rüstem Şahin de yaptığı açıklamada depremden dolayı iş yerinin yıkıldığına değinerek, "Devletimize Allah zeval vermesin. Bize bu iş yerlerini kazandırarak hiç olmazsa psikolojilerimizi düzeltti." dedi.

Açıklamasında insanları ağırlayabilecekleri bir mekanlarını olduğunu söyleyen Rüstem Şahin, bundan dolayı hem devletimize hem İpekyolu Kalkınma Ajansına çok teşekkür ettiklerini söyledi.

Esnaf Terzi Nimet Doğan da açıklamasında yaklaşık olarak 10 senedir İslahiye'de terzilik yaptığını, yakınlarını yitirdiğini fakat umudunu kaybetmediğini dile getirerek, inşaat çalışmaları tamamlanan dükkanlar ile işinin başına geçtiğini söyledi.

O ilde 8 taksitle 690 metrekarelik arsa satılıyor! Konut imarlı arsa için Eylül fırsatı! 

Şahinbey Belediyesi tam 29 arsa satacak! İmarlı arsa arayanlar bu tarihe dikkat!

Kentsel dönüşümde projelere 'sigorta zorunluluğu' önerisi! Dönüşüm nasıl yapılmalı? 


Geri Dön