29 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı: Dünya Bankası'ndan deprem bölgesine tam 1 milyar dolar kredi desteği!

Bakan Özhaseki açıkladı: Dünya Bankası'ndan deprem bölgesine tam 1 milyar dolar kredi desteği!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Dünya Bankasının deprem bölgesindeki imar çalışmaları için 1 milyar dolarlık finansmanı onayladığını duyurdu. Özhaseki yaptığı açıklamada bunun 684,8 milyon dolarlık kısmının Bakanlığa tahsis edildiğini belirtti.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı son dakika açıklamasında Dünya Bankasının deprem bölgesindeki imar çalışmaları için 1 milyar dolarlık finansmanı onayladığını belirtti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Dünya Bankasının "Türkiye Deprem Sonrası İyileşme ve Yeniden İmar Projesi" kapsamında, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenmiş olan bölgelerde temel kamu hizmetlerini yeniden tesis etme ve dirençli kırsal konutların inşası çabalarını desteklemeye yönelik olarak 1 milyar dolarlık finansmanı onayladığını açıkladı.

Bakan Özhaseki açıkladı: Dünya Bankası ndan deprem bölgesine tam 1 milyar dolar kredi desteği!

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, söz konusu kredinin 684,8 milyon dolarlık bölümünün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na tahsis edildiğine değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kredinin 296,5 milyon dolarlık bölümü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın deprem bölgesinde kırsal alanlarda inşa edeceği konutlarda, 388,3 milyon dolarlık bölümü de İLBANK'ın deprem bölgesinde altyapı projelerinde kullanılacak." dedi.


388,3 MİLYON DOLARLIK KISMI İLBANK'A KARŞILIKSIZ TAHSİS EDİLDİ


Paylaşılan detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası tarafından İLBANK'a sağlanmış olan bölümünün karşılıksız tahsis edildiğini de belirtti.

Bakan Özhaseki açıkladı: Dünya Bankası ndan deprem bölgesine tam 1 milyar dolar kredi desteği!

Ayrıca açıklamasında İLBANK'ın, afetten zarar görmüş olan toplam 11 ilin altyapısının imar ve inşası için ilk günden beri çalışmalarına devam ettiğine değinen Mehmet Özhaseki, temin edilen krediyle çalışmaların daha da genişleyeceğini kaydetti.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bu kapsamda deprem bölgesinde, su, yağmur suyu şebekesi, katı atık yönetim tesisleri ve belediye itfaiye istasyonları, hasar gören acil durum müdahale ve belediye ekipmanları, itfaiye ve kurtarma araçları ile katı atık toplama araçlarının yenileneceğini dile getirdi.

Evi olmayanlara son dakika müjdesi! OVP ile yeni konut kampanyası geliyor: Kredide geri ödeme sistemi de değişebilir!

SON DAKİKA! 7 şiddetinde deprem! Resmen beşik gibi sallandı!

Yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir tek tek belli oldu! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan son dakika açıklaması!


Geri Dön