28 / 04 / 2024

Dünya Bankası’ndan korkutan açıklama! Ekonomide “kayıp 10 yıl” başlıyor!

Dünya Bankası’ndan korkutan açıklama! Ekonomide “kayıp 10 yıl” başlıyor!

İddialı adımlar atılmazsa küresel ekonomik büyümenin 2030’a kadar gerileme yaşayacağına işaret eden Dünya Bankası, yeni raporunda "kayıp bir 10 yıl başlayabileceği" uyarısında bulundu.



 

Dünya Bankası yeni raporunda, küresel ekonomide olası gelişmelere ve alınabilecek önlemlere dikkat çekerek, geniş tabanlı yavaşlamayı tersine çevirmek gerektiğini vurguladı.

Yeni raporda politika yapıcılar işgücü arzını, yatırımı ve üretkenliği artırma hedefli iddialı girişimlerde bulunmazlarsa, potansiyel küresel ekonomik büyümenin  ortalama olarak 2030'a kadar yılda yüzde 2,2 oranı ile son 30 yıldaki en düşük seviyeye ineceğinin altı çizildi.

KRİZLER KÜRESEL BÜYÜMEYİ SONA ERDİRDİ

Bu durumu engellemek için atılması gereken önlemlerin de sıralandığı raporda, “kayıp 10 yıl” uyarısı dikkat çekti.

Dünya Bankası’ndan korkutan açıklama! Ekonomide “kayıp 10 yıl” başlıyor!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve öncesinde yaşanan Kovid-19 pandemisi de dahil son yıllarda art arda yaşanan küresel krizlere dikkat çekilen raporda, bu olayların yaklaşık otuz yıllık sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sona erdirdiğinin altı çizildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön