29 / 04 / 2024

Dünya bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman

Dünya bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerin yeniden imar çalışmalarını desteklemek amacıyla 1 milyar dolar finansman sağlayacağını açıkladı. İşte detaylar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi altındaki bölgelerin yeniden inşası için 1 milyar dolarlık finansman sağladığını açıkladı.

Bakan Özhaseki, resmi bir açıklama yaparak, "Türkiye Deprem Sonrası İyileşme ve Yeniden İmar Projesi" kapsamında deprem felaketinin etkilediği bölgelerin yeniden ayağa kaldırılması için Dünya Bankası'nın 1 milyar dolarlık kredi finansmanını onayladığını duyurdu.

Bu krediye ait 684,8 milyon dolarlık bir bölümünün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na tahsis edildiğini belirten Özhaseki, geriye kalan 296,5 milyon doların ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki kırsal alanlarda yapılacak konutlar için, 388,3 milyon doların ise Bakanlık bünyesindeki İller Bankası'nın (İLBANK) altyapı projelerinde kullanılacağını ifade etti.

296,5 milyon dolarlık kısmın, kırsal bölgelerdeki köy evlerinin ve ahırların inşası ile sosyal tesislerin oluşturulması için destek sağlayacağını belirten Özhaseki, ayrıca bu kredinin köylerdeki temel altyapının ve sosyal tesislerin onarımı veya yeniden inşası için kullanılacağını da ekledi.

Özhaseki, kredinin geri ödemesiz olarak verilecek 388,3 milyon dolarlık bölümünün İLBANK'ın deprem bölgesindeki altyapı projelerinde kullanılacağını vurgulayarak, bu kredi ile birlikte projelerin daha da genişleyeceğini söyledi.

Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde, su ve yağmur suyu şebekeleri, katı atık yönetim tesisleri, belediye itfaiye istasyonları ve hasar gören acil durum müdahale ekipmanlarının yenileneceğini ve ayrıca belediye itfaiye ve kurtarma araçları ile katı atık toplama araçlarının da bu kaynakla yenileneceğini bildirdi.

Fed yetkilisinden dijital para mesajı

Bakan Mehmet Şimşek'ten son dakika açıklaması: '35 milyar dolar...'

BİM süt ve süt ürünlerine zam yaptı: 150 lira olan klasik beyaz peynir 215 liraya yükseldi


Geri Dön