29 / 04 / 2024

Fed yetkilisinden dijital para mesajı

Fed yetkilisinden dijital para mesajı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, Fed'in kendi dijital para birimini çıkarılmasıyla ilgili olarak "şu an için oldukça uzak" olduklarını ve bu konuda ABD Kongresi'nin yetkilendirmesine ihtiyaç duyduklarını açıkladı. İşte detaylar...



ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, Fed'in kendi dijital para birimini çıkarma konusunda "şu an için uzak" olduğunu ve bu adımı atabilmek için ABD Kongresi'nin yetkilendirmesine ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

Barr, Philadelphia Fed'in Yedinci Yıllık Fintech Konferansı'nda yaptığı konuşmada, yeni nesil ödeme teknolojisinin güvenli ve verimli bir ödeme sistemi oluşturmak için nasıl kullanılabileceğini anlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) ödeme sistemi için gerekli teknolojileri ve mevcut ödeme sistemiyle uyumlu hale getirme konusunda çeşitli paydaşlarla görüşmeye ve temel araştırmalar yapmaya devam ettiklerini belirten Barr, Fed'in CBDC araştırma programının şu anda sistemin temel yapısına odaklandığını açıkladı.

Barr ayrıca, "CBDC çıkarma konusunda bir karar verme aşamasında değiliz. Bu adımı atabilmemiz için yürütme organının açık desteği ve Kongre'nin yetkilendirmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

DİJİTAL PARA NEDİR?

Dijital para, fiziksel bir formu olmayan ve yalnızca elektronik olarak var olan bir para birimidir. Geleneksel kağıt paralar veya metal paraların aksine, dijital para yalnızca dijital ortamda kullanılabilir. İnternet bankacılığı, dijital cüzdanlar veya ödeme uygulamaları gibi dijital platformlarda saklanır, transfer edilir ve harcanır.

Dijital paraların bazı özellikleri şunlar olabilir:

Elektronik Ortamda Varlık: Dijital para, bilgisayarlar, akıllı telefonlar veya diğer dijital cihazlar aracılığıyla kullanılabilir. Fiziksel bir karşılığı yoktur.

Merkezi Olmayan veya Merkezi Denetimli: Bazı dijital paralar, merkezi bir kurum veya hükümet tarafından yönetilmez. Bunlar, blockchain veya benzeri teknolojilerle merkezi olmayan bir şekilde işler. Diğerleri ise merkezi bir kurum tarafından düzenlenir.

Anonimlik veya İzlenebilirlik: Dijital paraların bazıları kullanıcıların kimliklerini gizlemelerine imkan tanırken, diğerleri tüm işlemleri izlemek için açık bir defter kullanır.

Hızlı Transfer: Dijital paraların transferi genellikle hızlıdır ve sınırlı veya uluslararası sınırlamalara tabi olmayabilir.

Güvenlik: Dijital paraların güvenliği, şifreleme ve dijital imza gibi güvenlik önlemleriyle sağlanır.

Örnekler arasında Bitcoin, Ethereum, Ripple gibi kripto paralar bulunurken, aynı zamanda merkezi bankalar veya hükümetler tarafından çıkarılan merkezi dijital paralar da (CBDC) bulunmaktadır. Dijital paralar, özellikle finansal teknoloji (fintech) sektöründe büyüme göstermiş ve dijital ödeme yöntemleri ve finansal işlemlerde kullanılmıştır.

Bakan Mehmet Şimşek'ten son dakika açıklaması: '35 milyar dolar...'

Son Dakika Kandilli Rasathanesi duyurdu: Akdeniz'de korkutan deprem

İslam Memiş açıkladı: Gram altın o tarihte 3 bin 500 TL


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön