11 / 05 / 2024

İslam Memiş açıkladı: Gram altın o tarihte 3 bin 500 TL

İslam Memiş açıkladı: Gram altın o tarihte 3 bin 500 TL

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Orta Vadeli Program (OVP) hakkında yeni bir paylaşımda bulunarak takipçilerine değerlendirmelerini aktardı. Memiş, altının 3 bin 500 TL olacağı tarihi de açıkladı. İşte detaylar...




Dün akşam açıklanan Orta Vadeli Program (OVP), ekonomideki 3 yıllık yol haritasını belirliyor. Bu programın temel hedeflerinden biri, enflasyonu 2026 yılında tek haneli rakamlara indirmek. Ayrıca, ekonomik büyümeyi 2026'da yüzde 5'e yükseltmeyi amaçlıyorlar ve kişi başı geliri 14 bin 855 dolar seviyesine çıkarmayı planlıyorlar.

CUMHURBAŞKANI'NDAN TAM DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Vadeli Program'a tam destek verdiklerini vurgulayarak, büyüme hedeflerini koruyarak enflasyon sorununu çözmek için çaba harcayacaklarını belirtti. Ayrıca, muhalefet partilerine de OVP'yi desteklemeleri çağrısında bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasında şunlar yer aldı: "Hedeflerimize ulaşmak için hiçbir şüphemiz yok. Orta Vadeli Program, Türk ekonomisi için 2024-2026 döneminde kapsamlı bir yol haritası sunacak. İş dünyası ve toplumun desteğiyle OVP'nin Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağını bekliyorum.

Hükümet olarak, Orta Vadeli Program'a tam destek verdiğimizi açıkça ifade etmek istiyorum. Programın içeriğini detaylı bir şekilde inceledik ve öncelikli reform adımlarını belirledik. Ekonomik büyümeyi sürdürecek, katma değerli yatırımları teşvik edecek ve sağlıklı bir büyüme sağlayacak adımlar atacağız. Sıkı para politikasıyla enflasyonu tek haneli rakamlara çekmeyi ve cari işlemler dengesini iyileştirmeyi planlıyoruz."

İSLAM MEMİŞ'TEN OVP DEĞERLENDİRMESİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Orta Vadeli Program (OVP) sonrası tahminlerini sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştı. İslam Memiş, şöyle yazdı:

"OVP göre dolar ortalama
2024’de 36,80 TL
2025’de 43,90 TL
2026’da 47,80 TL
Bana göre daha üst seviyelerde olacak.

Buna göre gram altın da;
2024’de 2 bin 500 TL
2025’de 3 bin TL
2026’da 3 bin 500 lira seviyeleri sürpriz değil.

Bunların üzeri de şartlara göre test edilebilir."

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in öngörüsüne göre gram altın 2026 yılında 3 bin 500 TL hatta daha üstü bir seviyeye yükselecek. 

Son Dakika AFAD duyurdu: Adıyaman'da deprem oldu

İslam Memiş OVP beklentilerini sıraladı ve uyardı: 'Hazır olmak gerek'

Selçuk Gezer'den korkutan senaryo! Dolar o tarihte 47.80 TL olacak!


Geri Dön