05 / 05 / 2024

İslam Memiş OVP beklentilerini sıraladı ve uyardı: 'Hazır olmak gerek'

İslam Memiş OVP beklentilerini sıraladı ve uyardı: 'Hazır olmak gerek'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Orta Vadeli Program (OVP) hakkındaki beklentilerini paylaşarak, "Yeni bir dönem başlıyor, hazır olmamız gerekiyor" dedi.




Orta Vadeli Program, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in de dikkatini çekti.

İslam Memiş, TV100'deki yazısında, "Orta Vadeli Program, bütçe sürecini başlatarak stratejik hedefler doğrultusunda kamu politikalarını ve uygulamalarını şekillendirecek ve kaynak tahsisini bu çerçevede yönlendirecektir. Programın odak noktası enflasyon olacak gibi görünüyor. Sunumda enflasyona sık sık vurgu yapılmasını bekliyorum" diyerek üç önemli başlık üzerinde durdu.

"Üç önemli temeli izleyeceğiz.

1- Para Politikası
2- Mali Politika
3- Yapısal Reform

Para politikasının istikrarı ile birlikte mali politikanın daha etkin bir şekilde uygulanacağı bir dönemin başladığına dikkat çekti. Sıfır toleranslı, Avrupa standartlarına uygun ve meydan okuyan bir döneme karşı hazır olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: OVP'YE DESTEĞİMİZ TAM


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orta Vadeli Program toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin programa tam destek verdiğini belirtti. Erdoğan, programa zarar vermeden büyüme hedeflerinin uygulanacağını vurgulayarak enflasyon sorununa çözüm bulma konusunda çaba harcanacağını açıkladı. Ayrıca, muhalefet partilerine de OVP'ye destek çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında, "Hedeflerimize ulaşmak için herhangi bir şüphemiz yok. Orta Vadeli Program, 2024-2026 döneminde Türk ekonomisi için kapsamlı bir yol haritası sunacak. İş dünyası ve toplumun desteğiyle OVP'nin Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlamasını bekliyorum.

Hükümet olarak, Orta Vadeli Program'a tam destek verdiğimizi net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Programın içeriğinde hiçbir sorunu göz ardı etmedik. Öncelikli reform adımlarını içeren 7 temel adımı belirledik. Program sürecinde ekonomik büyümeden ödün vermeden ilerleyeceğiz. Katma değerli yatırımları teşvik edecek ve sağlıklı bir büyüme sağlayacağız. Sıkı para politikasının da yardımıyla enflasyonu tek haneli rakamlara düşüreceğiz ve cari işlemler dengesini iyileştireceğiz" sözlerine yer verdi.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN OVP AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili düşüncelerini kendi sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Şimşek, OVP'yi şu ifadelerle özetledi: "Orta Vadeli Program, makro-finansal istikrarı koruma, enflasyonla mücadele ve yapısal değişim sağlama amacını taşıyor..."

Selçuk Gezer'den korkutan senaryo! Dolar o tarihte 47.80 TL olacak!

Bakan Mehmet Şimşek'ten Orta Vadeli Program (OVP) açıklaması

New York borsası günü düşüşle tamamladı.


 


Geri Dön