29 / 04 / 2024

'31 Mart sonrasını işaret eden İslam Memiş tüm tahminleri tek bir cümlede sıraladı! Dolar, euro, borsa, gram altın...

'31 Mart sonrasını işaret eden İslam Memiş tüm tahminleri tek bir cümlede sıraladı! Dolar, euro, borsa, gram altın...

Yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında yer alan Finans analisti İslam Memiş, 31 Mart süreci ve sonrasına ilişkin değerlendirmeler yaptı. İslam Memiş açıklamasında dolar, euro, Borsa İstanbul ve gram altın için uzun vadeli tahminlerini tek bir cümlede açıkladı...



Yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında yer alan Finans analisti İslam Memiş, 31 Mart süreci ve sonrasına ilişkin yine çok konuşulacak bazı değerlendirmeler yaptı. 

Açıklamasında "Seçimler bahane edilerek ekonomiye dair her şey manipüle ediliyor" diye konuşan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar, gram altın, euro ve Borsa İstanbul için uç rekor tahminlerini de peş peşe duyurdu. 

Haber Global'in aktardığı habere göre yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında yer alan İslam Memiş, "Korku pompalanıyor. Bu her zaman böyledir. "Yerel seçimlerden sonra ne olacak?" algısı yapılıyor. Bizim asıl problemimiz ekonomik kriz değil, iletişim ve ahlak. İletişim ile ilgili olarak ciddi problemlerimiz var. Birbirimizle anlaşamayan, ayrışan, her geçen gün sosyal ahlaksızlığa itilmiş olduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Güven de ikincil problemimiz. Güven problemini çözmeden insanların kendi parasına güvenmemesi kadar doğal bir şey yoktur. Güveni de faiz artırarak ve farklı enstrümanlar açıklayarak kazanamazsınız. Güven parayla da satın alınmaz. Güven kaybolunca insanlar varlıklarını farklı ülkeleri paraları satın almakta arıyor. Emtialara yönelirler. Finansal okuryazarlık zaten yok.

 31 Mart sonrasını işaret eden İslam Memiş tüm tahminleri tek bir cümlede sıraladı! Dolar, euro, borsa, gram altın...

Verilen mesajların hepsi korkular ve endişeler yönünde. Sanki onlar aynı gemide değiller. Siz kuraklıktan etkileneceksiniz biz etkilenmeyecek miyiz? Yapılacak her seçim öncesi bir algı vardır. Bankaya gidin, paraları çekin, bankalar batacak algıları. Bu siyasi kindarlıktır. Akıllı insan zaten buna inanmıyor. Fakat inanmaya devam edenler de var. İnsanlar uyanık olmalı." diye konuştu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ardından tek tek tahminlerini bir cümlede açıkladı...

İslam Memiş açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Dolar kurunda 40 TL üzeri, Euro'da 50 TL üzeri, gram altında 3 bin TL üzeri, borsada 12-15 bin puan seviyelerini aktarmıştım. Bunda problem, güncelleme yok. Fakat uyanıklar dolar 32 TL'den 33 TL'ye yükseldiğinde fırsat kollayarak koptu gidiyor diyorlar. Bunlar yanlış şeyler. Konuşan herkesin ülkeye sorumluluğu bulunuyor. Bizim de vatandaş olarak sorumluluklarımız bulunuyor. Ekonomik kriz var evet, iletişim kanalları da yanlış, karar vericiler halka bağını kopardığı için biz ayrıştık. Biz birbirimizi dinleyemiyoruz ve doğru karar veremiyoruz. Bu ayrışmayı normalleştirmemiz gerek"  

Bursa'nın ünlü alışveriş merkezi Atış Yapı'nın oldu!

Milli Emlak'tan Mayıs 2024 fırsatı! 3 şehirde KDV'den muaf arsa ve arazi satıyor!

KİPTAŞ'tan İstanbul'a yeni proje müjdesi! Resmen başladı!


Geri Dön