02 / 05 / 2024

New York borsası günü düşüşle tamamladı.

New York borsası günü düşüşle tamamladı.

New York Borsası, bugün negatif bir seyir izleyerek günü düşüşle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi yaklaşık 200 puanlık bir değer kaybı yaşayarak yüzde 0,56 düşüşle 34.641,97 puan seviyesine geriledi. İşte detaylar...



New York Borsası, bugün negatif bir seyir izleyerek günü düşüşle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi, yaklaşık 200 puanlık bir değer kaybı yaşayarak yüzde 0,56 azalarak 34.641,97 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,42'lik bir düşüşle 4.496,83 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,08'lik bir kayıpla 14.020,95 puana geriledi.

PETROL FİYATLARININ ENFLASYONA ETKİSİ

ABD'deki hazine tahvili getirilerindeki artış ve yükselen petrol fiyatları, hisse senedi piyasalarında olumsuz bir etki yarattı.

Uzmanlar, ABD'deki hazine tahvili getirilerinin ekonomik verilerin güçlü olduğu ve faiz oranlarının yakın vadede değişikliğe ihtiyaç duymayabileceği sinyalini vermesi nedeniyle yükseldiğini belirtiyorlar.

Ayrıca, ABD'de ham petrol fiyatlarının son zamanlarda yüzde 1'den fazla arttığına dikkat çeken analistler, bu artışın ülkenin enflasyonla mücadelesini zorlaştırabileceği konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Makroekonomik verilere gelince, ABD'de temmuz ayında sanayi sektörünün gelecekteki performansını yansıtan fabrika siparişleri, beklentilerin altında yüzde 2,1'lik bir düşüş kaydetti.

FED'DEN FAİZ ARTTIRIMI AÇIKLAMASI

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da yakından takip ediliyor. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, ekonomik verilerin, Fed'in enflasyonu kontrol etmek için ek faiz artışlarına ihtiyaç olup olmadığına karar verirken biraz zaman kazandırabileceğini ifade etti.

Waller, faiz artışlarının ekonomiyi olumsuz etkileme olasılığının düşük olduğunu belirtti.

UNITED AIRLINES DEĞER KAYBETTİ

Diğer yandan, sistem sorunları nedeniyle uçuşlarını bir süre askıya alan ve sorunun çözülmesinin ardından uçuşlara tekrar başlayan ABD'li hava yolu şirketi United Airlines'ın hisseleri yüzde 2,5 değer kaybetti.

128 GB Casper VIA M30 Plus BİM'de satışa çıkıyor! İşte indirimli fiyatı

Dijitsu Set Üstü Bulaşık Makinesi BİM'de satışta! Fiyatını duyanlar markete koştu! İşte indirimli satış fiyatı

2024'te okullar ne zaman kapanacak? İşte MEB'in açıkladığı takvim
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön