29 / 04 / 2024

Borsada tarihi gün yaşandı! En fazla hangi sektör kaybettirdi?

Borsada tarihi gün yaşandı! En fazla hangi sektör kaybettirdi?

Geçtiğimiz yıl tüm dünya piyasalarından pozitif ayrışan Borsa İstanbul, Çin’den gelen haberle çok moralli olan dış piyasalardan negatif ayrıştı ve günü düşüşle tamamladı. Peki bugün borsada yatırımcısına en fazla hangi sektör hisseleri kaybettirdi?



Borsa yatırımcısına haftanın ilk iş günü de kötü haber geldi. Borsa İstanbul’da bugün yine yaşanan çok sıcak dakikaların ardından, BIST 100 endeksi, yüzde 3,20 değer kaybederek günü 5.170,97 puandan tamamladı.

Borsa yatırımcısına 2023’ün ilk günlerin, geçtiğimiz senenin keyfini süremedi. Yılın ilk günü kırılan yeni rekorun ardından, borsa da yaşanan dalgalanma ve kayıplar yatırımcıyı endişelendiriyor.

Bugün de işte o sıcak dakikalardan birinin yaşandığı Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 170,99 puan azaldı ve toplam işlem hacmi 110,1 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Borsada tarihi gün yaşandı! En fazla hangi sektör kaybettirdi?

EN FAZLA KAYBETTİREN İLETİŞİM OLDU!

Borsa İstanbul’da bugün bankacılık endeksi yüzde 4,54, holding endeksi ise yüzde 3,89 değer kaybederken, tüm sektör endeksleri geriledi ancak en çok kaybettiren yüzde 6,83 ile iletişim oldu.

Borsayla ilgili yorum yapan analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "şahin" tutumunu yumuşatabileceği beklentileri ve Çin'in 2020'den sonra ilk kez sınırlarını dış dünyaya açmasıyla küresel pay piyasalarında pozitif bir seyir izlendiğini, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin ise negatif ayrıştığını hatırlattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön