02 / 05 / 2024

Borsadan, yılın ilk işlem gününde tarihi rekor! En fazla hangi sektör kazandırdı?

Borsadan, yılın ilk işlem gününde tarihi rekor! En fazla hangi sektör kazandırdı?

2022’nin getiri şampiyonu olan ve geçtiğimiz yıl gün bazında üst üste rekorlar kırarak seneye veda eden Borsa İstanbul, 2023 senesinin ilk işlem gününde de yeni bir rekora imza attı.



Yılın ilk işlem gününde Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 2,76 artışla günü 5.661,10 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 5.661,49 puana taşımış oldu.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 151,94 puan artarken, toplam işlem hacmi  ise 114,2 milyar lira seviyesine yükseldi.

 Borsadan, yılın ilk işlem gününde tarihi rekor! En fazla hangi sektör kazandırdı?

EN FAZLA KAZANDIRAN MADENCİLİK, EN FAZLA KAYBETTİREN TURİZM OLDU

Borsada bugün bankacılık endeksi yüzde 2,26 ve holding endeksi yüzde 2,70 değer kazanırken, sektörel endeksler arasında en fazla kazandıran hisseler yüzde 7,64 ile madencilik, en çok kaybettirenler ise  yüzde 2,08 ile turizm sektörü oldu.

Borsa ile ilgili görüş bildiren analistler, küresel pay piyasalarında, Çin'in Covid-19 tedbirlerini kaldırmasının ardından kontrolsüz şekilde artan vaka sayıları nedeniyle dalgalı bir seyir izlendiği yorumunu yaptı.

5.680 DİRENÇ, 5.450 DESTEK KONUMUNDA OLACAK

Piyasalarda yarın yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise Almanya'da enflasyon, ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve inşaat harcamalarının öne çıkacağını belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.680 seviyesinin direnç, 5.450 puanın destek konumunda bulunduğunu kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön