19 / 05 / 2024

Borsadan, yılın ilk işlem gününde tarihi rekor! En fazla hangi sektör kazandırdı?

Borsadan, yılın ilk işlem gününde tarihi rekor! En fazla hangi sektör kazandırdı?

2022’nin getiri şampiyonu olan ve geçtiğimiz yıl gün bazında üst üste rekorlar kırarak seneye veda eden Borsa İstanbul, 2023 senesinin ilk işlem gününde de yeni bir rekora imza attı.



Öte yandan AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, geçtiğimiz aralık ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2,61 artmasını beklediklerini dile getirdi. Ekonomistlerin geçtiğimiz yılın aralık ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 2,61) göre, bir önceki ay yüzde 84,39 olan yıllık enflasyonun yüzde 66,59'a gerileyeceği tahmin ediliyor.

Borsadan, yılın ilk işlem gününde tarihi rekor! En fazla hangi sektör kazandırdı?

2022 TARİHİ REKORLARLA KAPANMIŞTI

Her ne kadar bazı yorumcular tarafından, parasını enflasyondan korumak isteyen yatırımcının adresi olarak gösterilse de, Borsa İstanbul, geçtiğimiz yıl tüm yatırım araçları içinde en fazla kazandıran yatırım aracı olmuştu.

2022 senesinde yatırımcısının adeta kazanmaya doyamadığı Borsa İstanbul BIST 100 endeksi 2022 sonunda 5.509,16 puana yükselmiş, endeksteki yıllık artış 3.651,51 puan ve yüzde 196,57 olarak gerçekleşmişti.

Parayı bu sene nereye yatırmalı? Altın mı, dolar mı, borsa mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön