05 / 05 / 2024

Selçuk Gezer'den korkutan senaryo! Dolar o tarihte 47.80 TL olacak!

Selçuk Gezer'den korkutan senaryo! Dolar o tarihte 47.80 TL olacak!

Ünlü ekonomist Selçuk Gezer'den korkutan dolar açıklaması geldi. İşte o açıklama...



Ekonomi alanında üç yıllık bir yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program'ın (OVP) ayrıntıları kamuoyuna sunuldu. Bu programa göre, enflasyonun 2026 yılına kadar tek haneli rakamlara düşürülmesi hedefleniyor. Aynı zamanda, büyümenin 2026 yılında yüzde 5'e çıkarılması planlanıyor ve kişi başına düşen gelirin 14,855 dolar seviyesine yükseltilmesi amaçlanıyor

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: OVP'YE DESTEĞİMİZ TAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orta Vadeli Program toplantısında yaptığı konuşmada, hükümetin programa tam destek verdiğini ifade etti. Erdoğan, programın büyüme hedeflerine zarar vermeden uygulanacağını vurgulayarak enflasyonun sorununun çözülmesi için çaba gösterileceğini belirtti. Ayrıca, muhalefet partilerine de OVP'ye destek çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Hedeflerimize ulaşma konusunda en küçük bir şüphemiz dahi yoktur. Program 2024-2026 döneminde Türk ekonomisi için kapsamlı bir yol haritası olacaktır. İş dünyamızın ve toplumumuzun destekleriyle OVP'nin ülkemiz ekonomisine en üst düzeyde katkı sağlamasını bekliyorum.

Hükümet olarak, Orta Vadeli Program'a desteğimizin tam olduğunu üstüne basarak söylemek istiyorum. Programımızda hiçbir sorunu göz ardı etmedik. 7 temel adımda öncelikli reform adımlarını belirledik. Program döneminde ekonomik büyümeden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Katma değerli yatırımların önünü açacağız, sağlıklı bir büyüme sağlayacağız. Sıkı para politikasının da desteğiyle enflasyonu tek haneye indireceğiz. Cari işlemler dengesini iyileştireceğiz." ifadelerini kullandı.

ÜNLÜ EKONOMİST SELÇUK GEZER'DEN OVP YORUMU

Yapılan açıklamaların ardından ünlü ekonomist Selçuk Gezer sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak  Orta Vadeli Program'la birlikte doların ne seviyeye geleceğini dair bir tahminde bulundu. Gezer, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Orta Vadeli Program 
OVP HEDEFLER

2024 Enflasyon: %33             Dolar  : 36.80 TL
2025 Enflasyon: %15.2          Dolar  : 43.88 TL
2026 Enflasyon: %8.5            Dolar  : 47.80 TL

ÇARPI 2 yapın siz !!!"

Yani Ekonomist Selçuk Gezer doların 2024 yılında en az 36.80 TL, 2025 yılında en az  43.88 TL ve 2026 yılında en az 47.80 TL olacağını iddia etti. 

Bakan Mehmet Şimşek'ten Orta Vadeli Program (OVP) açıklaması

New York borsası günü düşüşle tamamladı.

128 GB Casper VIA M30 Plus BİM'de satışa çıkıyor! İşte indirimli fiyatı

 


Geri Dön